Uldfibrenes konge – nu i nye klæder

12. april 2018   |   Pashminawear  |  Flere pressemeddelelser

Verden over er cashmere kendt som det bløde guld – uldfibrenes konge. Det indsamles på fjerntliggende bjergtoppe, og i flere tusinde år er det blevet brugt til at fremstille smukke klædningsgenstande. PashminaWear giver traditionerne nyt liv og nye farver.

I det ensomme og ugæstfri højland i Ladakh og Tibet lever Capra Hircus Laniger, cashmeregeden, sit naturlige liv. I Kina, Mongoliet, Indien, Pakistan, Afghanistan og Iran avles det ekstraordinære dyr i minimum 4000 meters højde. Fælles for alle dyrene er, at de har udviklet en underuld bestående af særligt fine, glatte, bløde og varme fibre, der kan bruges til at væve smukke og eksklusive tekstiler. 

Håndvævet af lokale kunsthåndværkere

Der findes et væld af såkaldte pashminatørklæder på markedet, der dag efter dag snyder kvinder til at tro, at de binder et eksklusivt, håndvævet tekstil om halsen. PashminaWear er passionerede omkring cashmere og uld og bruger derfor udelukkende kvalitetsuld fra anerkendte leverandører. Alle produkter fremstilles i hånden af lokale kunsthåndværkere – præcis som traditionerne foreskriver – dog med det lille aber dabei, at designet tilpasses den moderne kvinde og sæsonens farver. 

Pashmina vs. cashmere

Myterne siger, at pashmina er finere end cashmere, men den historie har intet på sig. Pashmina og cashmere er to forskellige ord for det samme; den fine underuld fra Capra Hircus Laniger. Ordet pashmina stammer fra det persiske ”pashm,” der betyder ”blødt guld” på lokal dialekt og ”uld” på persisk. Cashmere er blot det franske ord for selvsamme. 

Sådan identificerer du ægte pashmina

I vesten har pashmina fået et kedeligt ry for at være falsk cashmere, fordi lokale markeder sydpå bugner af sjaler og tørklæder, der sælges som 100% pashmina. I virkeligheden er det almindelig uld eller endda syntetiske materialer. Er du i tvivl om ægtheden af dit tørklæde, er der flere ting, du kan kigge på.

Først og fremmest er ægte pashmina mat i farven; skinner dit tørklæde, er der sandsynligvis hold i din mistro. Dernæst danner ægte pashmina altid fnug efter ibrugtagning; det gør blandinger af uld, silke og viskose ikke.

Sidst men ikke mindst bør du tage et kig på prisen; som råmateriale koster cashmereulden omkring $100 kiloet, og dertil kommer, at det skal spindes, væves og farves – har du kun betalt 300 kr. for dit tørklæde, kan du derfor være ret sikker på, at det er uægte. 

Indsendt af pashminawear.dk 

Kontaktperson:

Nicolai Lundgaard

24 48 13 76

nlundgaard@gmail.com

Afsender:

Nicolai Lundgaard

Skt. Pauls Gade 19, 4, th
8000 Aarhus C

24 48 13 76

nlundgaard@gmail.com

https://www.pashminawear.dk/