E-mail

Password

 

Pressesystemet ApS
Axel Gruhns Vej 2B
8270 Højbjerg


CVR: 34713316

 

  Dankort 
  Visa 
  Visa Electron 
  Master Card 
  Maestro 
  JCB 

Handelsbetingelser

 

Publiceret den 19. maj 2017

Telenor CPH Marathon sætter retningen for fremtidens maraton

Når løberne til Telenor Copenhagen Marathon tager de første skridt på søndag, er det startskuddet til et løb, som er med til at sætte nye standarder for fremtidens Telenor Copenhagen Marathon.

Det er den 38. udgave af Telenor Copenhagen Marathon, der løbes den 21. maj, og det er samtidig et løb, som sætter pejlemærker for fremtidige udgaver af Telenor Copenhagen Marathon.

"Vi prøver hele tiden at forny og forbedre Telenor Copenhagen Marathon, og derfor har vi også en helt klar udviklingsstrategi for løbet. Vi har en målsætning om, at vi efter i år skal have IAAF Road Race Bronze Label, som er et kvalitetsstempel fra det Internationale Atletik Forbund. Det stiller krav til den tekniske kvalitet, niveauet af elitefeltet og formidlingen af løbet. Så det er tre områder, hvor Telenor Copenhagen Marathon i år sætter nye standarder," siger Dorte Vibjerg, direktør i Sparta.

Ny og bedre rute

De 11.000 løbere kan glæde sig over, at de skal løbe på en ny og bedre rute. Det er nemlig første gang i løbets 37-årige historie, at der løbes et længere stræk på Frederiksberg. Det betyder, at ruten bliver med færre sving og brosten, og at løberne får lov til at opleve den sublime stemning på Frederiksberg Allé, som i dagens anledning er klædt i Dannebrog.

"Vi er rigtig glade for, at vi nu også kan løbe på Frederiksberg, når der afholdes Telenor Copenhagen Marathon. For det første giver det bedre muligheder for at lave en rigtig god og hurtig rute, og for det andet kan vi nu vise meget mere af vores skønne hovedstad til de mange løbere," siger Dorte Vibjerg, direktør i Sparta.

Netop i den henseende er det værd at bemærke, at Telenor Copenhagen Marathon igennem de seneste år har trukket flere og flere udenlandske løbere til København, og den tendens fortsætter i år.

"Vi har Wonderful Copenhagen som en af vores partnere, så vi er selvfølgelig glade for endnu en gang at være en turistkatalysator, der trække flere og flere turister til København. I år er antallet af udenlandske deltagere på 37%, og det er rekord for Telenor Copenhagen Marathon," siger Dorte Vibjerg.

Stærkt elitefelt

De mange udenlandske løbere kommer til at løbe i hælene på det stærkeste elitefelt, der nogensinde har stillet til start ved Telenor Copenhagen Marathon. Der satses derfor stærkt på, at det i år bliver til nye løbsrekorder for både mænd og kvinder.

"Der er ingen tvivl om, at der er flere løbere i feltet, som har niveauet til at sætte ny løbsrekord, men det kræver, at de har en god dag, og at vejret tillader det. Vi håber selvfølgelig på, at det sker, for netop et stærkt elitefelt er en væsentlig forudsætning for at opnå IAAF Bronze Label, og årets felt sætter nye standarder for niveauet af et elitefelt ved Telenor Copenhagen Marathon," siger Henrik Paulsen, der er Sportschef i Sparta.

Helt nye standarder for digital formidling

Som tilskuer kan man følge jagten på den nye løbsrekord og alle de andre løbere på en helt ny måde. Det tredje ben i udviklingsstrategien er nemlig den digitale formidling, og her byder 2017 versionen af Telenor Copenhagen Marathon på helt nye muligheder.

"Vi vil være verdens bedste digitale løbeoplevelse, og vi kommer med nogle banebrydende tech-leaps allerede i år," siger Dorte Vibjerg, direktør i Sparta.

Det er især i forhold til tilskuernes muligheder for at følge løberne ude på ruten, at der er sket nye ting.

"Som noget helt nyt kan man som tilskuer se sine favoritløbere løbe live i real-time uden egentlig at være tilstede på ruten. Det fungerer sådan, at der er fire live zoner på ruten, hvor løberne filmes. Man kan så som tilskuer via appen eller på cphmarathon.dk se sine favoritløbere direkte, når de løber igennem disse fire live zoner. Det kan lade sig gøre, fordi løbet streames på fire forskellige kanaler," siger Dorte Vibjerg, direktør i Sparta.

Her kan løbet følges 

Telenor Copenhagen Marathon skydes i gang søndag den 21. maj klokken 9.30, og hvis ikke man har mulighed for at komme ud på ruten og heppe, kan løbet følges på cphmarathon.dk eller i Telenor CPH Marathon Appen.

Presse

Hvis du/I som presse ønsker at dække løbet, kan i akkreditere jer her.

Løbet livestreames på ritzau.dk, cphmarathon.dk og på Telenor Copenhagen Marathon Appen.

Derudover er der pressepool tilgængelig her.

Partnere og sponsorer

Hovedsponsor: Telenor

Sponsorer: Nike, Gardena, Marathon Sport, High5, Garmin og Erdinger Alkoholfrei

Partnere: Wonderful Copenhagen, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune.

Mediepartner: Politiken


Kontaktperson:

Martin van Dijk

Telefon: 26 29 26 91

martin@sparta.dk

Afsender:

Sparta Atletik & Motion

Telefon: 35266900

Gunner Nu Hansens Plads 11

2100 København Ø

sparta@sparta.dk

https://copenhagenmarathon.dk

Filer og billeder