Telenor CPH Marathon sætter hovedstaden på verdenskortet

22. maj 2017   |   Sparta Atletik & Motion  |  Flere pressemeddelelser

Telenor Copenhagen Marathon 2017 var en kæmpe folkefest igennem både Københavns og Frederiksbergs gader, og løbet er med til at markedsføre Hovedstaden ude i verden.

Mere end 10.000 løbere og over 100.000 tilskuere var ude på ruten i forbindelse med Telenor Copenhagen Marathon søndag den 21.maj, hvor der var stor folkefest. Overalt på ruten var der tilskuere, som var mødt op for at se Telenor Copenhagen Marathon og nyde Hovedstaden i det smukke solskinsvejr.

"Der er ingen tvivl om, at en begivenhed som Telenor Copenhagen Marathon har stor betydning for København. Det skaber en fantastisk stemning i byen både før, under og efter løbet, og så trækker det mange udenlandske deltagere til byen, som kan opleve vores smukke Hovedstad," siger overborgmester i Københavns Kommune Frank Jensen (S). 

For første gang i mange år gik ruten også igennem Frederiksberg, hvor Frederiksberg Allé igen var klædt i Dannebrog til stor glæde for både løbere og tilskuere. Borgmester Jørgen Glenthøj (C) var også glad for at modtage løberne på Frederiksberg.

"Det var virkelig en fornøjelse at være en del af årets maratonløb, og jeg vil gerne sige både løbere og publikum tak for en rigtig god og festlig dag. Frederiksberg Allé har en lang historie som del af store sportsbegivenheder, som for eksempel cykelløbet PostNord Danmark Rundt, og vi var glade for også at kunne tilbyde maratonløberne oplevelsen af at løbe gennem den flagklædte allé," siger Jørgen Glenthøj.

Et løb med international appel 

I år var der rekordmange udenlandske løbere med ved Telenor Copenhagen Marathon. Helt præcis kom 36,2% af de startende fra en anden nation end Danmark, og de 3680 udenlandske løbere kom fra 89 forskellige nationer. 

”Med mere end 36% internationale deltagere ved Cph Marathon er vi nået langt i arbejdet med at skabe endnu en løbeoplevelse med international appel i København. Ud over den direkte afledte omsætning på hoteller og restauranter forventer vi, at løberne og deres familie benytter lejligheden til at opleve en del af de mange tilbud København også byder på. Det store antal giver også genlyd på de sociale medier, så mon ikke vi når de 50% inden for få år.” siger Lars Vallentin, eventchef hos Wonderful Copenhagen.

Ny dato for Telenor Copenhagen Marathon  

Til næste år skal de mange udenlandske løbere, og de mange danske løbere, som ønsker at løbe Telenor Copenhagen Marathon sætte kryds i kalenderen en weekend tidligere, da løbet bliver rykket en weekend frem. Telenor Copenhagen Marathon 2018 løbes således den 13 maj 2018 for ikke at falde sammen med andre store sportsbegivenheder.

Partnere og sponsorer ved Telenor Copenhagen Marathon

Hovedsponsor: Telenor

Sponsorer: BMW, Nike, Erdinger Alkoholfrei, Marathon Sport, Gardena og High5

Partnere: Wonderful Copenhagen, Frederiksberg Kommune og Københavns Kommune

Mediepartner: Politiken 

 

 

Kontaktperson:

Martin van Dijk

26292691

martin@sparta.dk

Afsender:

Martin van Dijk

Gunner Nu Hansens Plads 11
2100 København Ø

35266900

sparta@sparta.dk

https://copenhagenmarathon.dk/en/