Romandebut der siger spar to!

26. januar 2006   |   Forlaget DarkLights  |  Flere pressemeddelelser

Forfatteren Susanne Harsfort har ventet så længe i skyggen med sin debut, at hun har haft rigtigt meget på hjertet – efter fem års arbejde debuterer hun nu med intet mindre end en mastodont. En små syv hundrede siders dobbeltroman spækket med spænding fra først til sidst.

Debut der siger spar to!

Forfatteren Susanne Harsfort har ventet så længe i skyggen med sin debut, at hun har haft rigtigt meget på hjertet – efter fem års arbejde debuterer hun nu med intet mindre end en mastodont. En små syv hundrede siders dobbeltroman spækket med spænding fra først til sidst.

Egentlig er der tale om en dobbeltdebut, idet Susanne Harsfort debuterer på eget forlag - ForlagetDarkLights.

Handlingen i NatSkygge:
En hemmelig pagt med satan, forbandelser og profetier, er den røde tråd i denne trods alt socialrealistiske slægtsroman, der spænder fra 1800´erne til 1970´erne.
Historien foregår dels i et lille fiskerleje ved Roskilde Fjord, endvidere i en vestsjællandsk provinsby. Romanen er på én gang en skildring af en række personers skæbneforløb og en samfundsskildring, og der sættes fokus på begreberne skyld/uskyld og ondt/godt.
Mens fiskerlejets borgere afholder fælles midsommeraften på Klinten, slås sorte Sara med samvittigheden, fordi hun ved, at hendes smukke, men enfoldige søn, August har det med at blive ustyrlig, når flammerne slikker ... Han bærer rundt på en forbandelse, og det er denne forbandelse, der via voldtægt, incest og drab føres videre gennem generationer. Alle drengebørn fødes med et mærke på skulderen - satans mærke.
Bogen repræsenterer en lang række af farverige personer: Sigøjnerklanen Kaminski, proprietærerne Dam og Jessen og deres hustruer, kunstnerparret Brasell, smukke August, sorte Sara, Sildefar og Rasser, men de egentlige hovedpersoner er døtre af satanssønnerne: Lottie, Maja, Anna og ikke mindst Sandra, som sætter sig for at bryde forbandelsen og ændre profetierne, før Satans sejr over Gud er endelig.

Uddrag af NatSkygge:
Han bøjede sin kraftige krop forover og stod med tilbageholdt åndedræt. Syrenens blade kildrede ham i næsen og en flue svirrede ved højre øre, men han ænsede den knap. Alt i ham var koncentreret om stien ned til havnen, hvor en farverig prik på forunderlig vis var ved at udvikle sig til en regnbuepalet. Selv på afstand kunne han mærke hendes tiltrækning, der var ham en velkendt, men farlig følelse. Glæden over atter at være hende nær, over at hun frivilligt var kommet tilbage, skønt det var forfærdelig længe siden, hun forsvandt, fik hans læber til at dirre. Hjertets rytme tog til i styrke, pupillerne udvidede sig, blodet susede og sang og berusede hans sanser, og den store krop stod helt stille, mens hun intetanende nærmede sig. Den venstre skulder kløede, så det ikke kunne ignoreres, og fraværende kradsede han det irriterede sted. Det var underligt, syntes han, med denne berusende følelse, der hvirvlede gennem hans krop. Sådan plejede det ikke at være. Hun var hans hjerteven, hans ven i sjælen, men nu følte han sig draget mod hende med en ukendt styrke, der efterlod et forvirrende kaos i hans hoved.

Læserne siger:

Den har været længe undervejs denne dobbeltroman fra debutanten Susanne Harsfort. Nu er den her endelig!
"Dansk drama af høj, international kvalitet"
(Jørgen Karmark, Forlægger)
"Fængslende - svær at slippe!"
(Bente Høg, Læsepæd.)

Læs meget mere på www.darklights.dk

Et anmeldereksemplar af bogen kan rekvireres ved at kontakte Susanne Harsfort på 21 74 26 47

Kontaktperson:

Susanne Harsfort

21 74 26 47

susjes@paradis.dk

Afsender:

Forlaget DarkLights

Klintevej 390
4791 Borre

55 86 21 15

info@DarkLights.dk

http://www.darklights.dk