Årets danske Bryggeri er Åben

06. december 2019   |   Danske Ølentusiaster  |  Flere pressemeddelelser

Bryggeriet blev grundlagt på Philip Hulgårds mors gård lidt uden for Kolding i 2017. I det nye år åbner bryggeriet en bar i Aarhus, og senest har det overtaget Gustav Wieds Øl & Vinstue i Roskilde

Bryggeriet Åben er Årets danske Bryggeri 2019. Bryggeriet fik hver femte stemme ved afstemingen blandt Danske Ølentusiasters medlemmer. 

- Det er surrealistisk at står her, hvor vi ikke meget mere end to år siden åbnede dørerne til bryggeriet. Dengang som en hobby med ambitioner, hvor vi famlede i blinde, til vi i dag bliver Årets danske Bryggeri. Jeg er pavestolt. Af hjertet tak til alle, som har støttet os og drukket vores øl, siger Philip Hulgaard, grundlægger af Åben.

Åben er en af landets yngste bryggerier. Det blev grundlagt i 2017 af Philip Hulgaard og barndomsvennen Johannes Karstoft, der landmand og dyrker malten, som bruges i kedlerne på bryggeriet.

- Philip er en ung brygger, og Åben er et nyt, dansk bryggeri. Det er herligt at se, hvordan bryggeriet allerede efter to-tre år i branchen har sat sit præg på det danske ølmarked. Hædren fra Danske Ølentusiasters medlemmer er fuld fortjent, siger Klaus Rehkopff, landsformand hos Danske Ølentusiaster. 

Bryggeriet ligger i en længe på Philips fødegård lidt uden for Kolding. Her brygger Philip en lang række øl; blandt andre signaturøllen “Bryg 61”. “Bryg 61” har taget navn efter de antal forsøg, det tog at udviklen den. 

Philip har fokus på de velhumlede øl, men har også brygget både sorte og sure øl. Derudover brygger Åben også såkaldte collabs, samarbejdsbryg, med blandt andre polske Browar Golem og Årets danske Bryggeri 2018, Amager Bryghus. 

Årets danske Bryggeri findes ved direkte afstemning blandt Danske Ølentusiasters 8.700 medlemmer. 998 medlemmer stemte ved årets afstemning.

Danske Ølentusiaster er en uafhængig forbrugerorganisation med 8.700 medlemmer fordelt på 50 lokalafdelinger. Siden stiftelsen i 1998 har foreningen arbejdet for et alsidigt ølmarked og udbredelsen af og kendskabet til kvalitetsøl og ølkultur.

Billedtekst: Bryggeriet Åben er Årets danske Bryggeri 2019. Bryggeriet blev grundlagt af barndomsvennerne Philip Hulgaard og Johannes Karstoft i 2017.

Kontakt:
Klaus Rehkopff, landsformand for Danske Ølentusiaster
Tlf.: 4062 7666 - mail: klaus.rehkopff@ale.dk

Philip Hulgaard, grundlægger af Åben
Tlf.: 2246 8444 - mail: philip@aabenbryg.dk

FAKTA

Årets danske Bryggeri

  • Årets danske Bryggeri kåres ved direkte afstemning blandt Danske Ølentusiasters 8.700 medlemmer
  • Prisen Årets danske Bryggeri gives til det bryggeri, der har bidraget mest til den danske ølscene i løbet af året
  • Prisen Årets danske Bryggeri blev indstillet første gang i 2003, hvor Nørrebro Bryghus modtog prisen
  • Hornbeer har modtage prisen fire gange, Thisted Bryghus og Mikkeller har fået den tre gange 
Årets danske Bryggeri 2019

  • Danske Ølentusiasters 50 lokalafdelinger har indstillet 21 danske bryggerier og bryghuse til prisen
  • Bryggeriet Åben blev indstillet af seks lokalafdelinger
  • 998 af foreningens medlemmer stemte på ét af de 21 danske bryggerier, der var indstillet ved årets afstemning
  • Bryggeriet Åben fik 197 stemmer, hvilket svarer til 19,7 procent
Læs mere om Årets danske Bryggeri på ale.dk

Kontaktperson:

Klaus Rehkopff, landsformand for Danske Ølentusiaster

4062 7666

klaus.rehkopff@ale.dk

Afsender:

Danske Ølentusiaster

Kirkeskovvej 1
4660 Store Heddinge

4582 3400

sekretariat@ale.dk

http://www.ale.dk