Pas på, når du handler bolig

12. april 2018   |   eBoligadvokat ApS  |  Flere pressemeddelelser

En del usikkerhed, når kommende boligejere handler bolig uden juridisk rådgivning. Ikke desto mindre køber mange danskere drømmeboligen på baggrund af utilstrækkelig rådgivning fra aktører, der i sidste ende ønsker at tjene penge på handlen.

Af: eBoligadvokat, Certificeret BOLIGadvokat Javed Aslam

Boligkøbere kender ikke til alliancerne mellem de store aktører på boligmarkedet, og derfor ender de ofte med at bruge langt flere penge end nødvendigt. Bankens formål burde være finansiel rådgivning, men ofte følger der en hel pakke af ekstratilbud med; køberrådgivning, forsikringsselskaber, realkreditinstitutter og specifikke ejendomsmæglere. Det lyder alt sammen godt, men det er ikke nødvendigvis den bedste løsning for køberen. 

Uetisk rådgivning koster køberen penge

Som køber er det let at blive forblændet af bankens gode råd, men i virkeligheden er det nødvendigt at holde tungen lige i munden. Bankrådgiveren er nemlig først og fremmest sælger; en sælger der modtager provision for at henvise nye kunder til samarbejdende leverandører. Udgangspunktet er altså mersalg og ekstra indtjening, og ikke som det burde være: Den enkelte boligkøbers behov for en optimal løsning. 

En uafhængig rådgiver stiller sig kritisk

Seriøs køberrådgivning kræver, at rådgiveren udelukkende har købers interesser og økonomiske vilkår for øje - og den type rådgivning får man kun, hvis personen er uafhængig af  provisionsgivende alliancer. Det er en autoriseret BOLIGadvokat, og han eller hun er ikke bange for at stille kritiske spørgsmål til hverken bankrådgiveren, mægler eller forsikringskonsulenten – i sidste ende handler det nemlig om at få de mest attraktive forslag på bordet; set med køberens øjne. 

Undgå negative overraskelser i bolighandlen

Én ting er den praktiske rådgivning i forbindelse lånefinansiering, renteudgifter, kurssikring og forsikringer, en anden ting er selve drømmeboligen. Her er juridisk rådgivning mindst lige så vigtigt. Boligadvokaten gennemgår alle sagens aspekter – fra anbefaling af byggesagkyndig til gennemgang af boligen, og gennemgang af 3-500 sider. Alle forhold påpeges og nedskrives, og advokaten varetager kommunikationen med både bank og sælger, så købet af drømmeboligen rent faktisk bliver en drøm – uden negative overraskelser.

Indsendt af eBoligadvokat.dk 

Kontaktperson:

Javed Aslam

31 20 24 24

eboligadvokat@gmail.com

Afsender:

Javed Aslam

Gammel Kongevej 60, 18 sal
1850 Frederiksberg C

31 20 24 24

eboligadvokat@gmail.com

https://eboligadvokat.dk/