Nye tendenser præger forbrugernes kaffevaner

02. august 2017   |   Kaffekværne  |  Flere pressemeddelelser

Kaffe, der også populært bliver kaldt det sorte guld, har ubetinget danskernes kærlighed. Rigtig mange føler sig først rigtig levende, når de har drukket den første kop om morgenen. Hidtil har kaffe for mange primært handlet om det funktionelle. Det forfriskende element. Slagtilbud med tre pakker mere eller mindre dårlig kaffe på tilbud har været det primære valg i mange husstande. Tendensen er dog så småt ved at vende.

Oplevelsen som vigtigere element

Størstedelen af salget stammer stadig fra de klassiske poser med formalet kaffe. Mere præcist står det for 80 procent i forhold til volumen, hvorimod det er faldet til kun 60 procent, når det opgøres i værdi.

Selvom formalet kaffe stadig er den mest foretrukne, er tendensen ved at vende mod kaffe som hele bønner. Langt størstedelen af forbrugerne der køber hele bønner maler kaffen hjemme i en kaffekværn. Kaffeentusiaster er der også enige om, at den metode er den anden meget overlegen. 

En polarisering af kaffebehovet 

Hvor forbrugernes kaffevaner før i tiden mindede mere om hinanden, lader det nu til, at der er ved at ske en polarisering. Stadig en stor del af den danske befolkning holder fast i den billige formalet kaffe, men en voksende gruppe forbrugere styres i større grad af deres passion for god kaffe og vil gerne betale mere for at tilegne sig den. Denne gruppe har også større fokus på bæredygtighed og økologi, hvilket er til fordel for de mindre
kaffevirksomheder.

Det gælder også for Peter Larsen Kaffe, der er en virksomhed, der i mange år har satset stærkt på det økologiske, bæredygtige og certificerede kaffemarked. Virksomheden kan virkelig mærke en fremgang i salget af disse kaffeprodukter. 

Kontaktperson:

Henning Mosgaard

61336457

support@kaffeteriet.dk

Afsender:

Kaffekværne

Axel Kiers Vej 18L
8270 Højbjerg

61336457

support@kaffeteriet.dk

https://kaffeteriet.dk/collections/kaffekvaerne