E-mail

Password

 

Pressesystemet ApS
Axel Gruhns Vej 2B
8270 Højbjerg


CVR: 34713316

 

  Dankort 
  Visa 
  Visa Electron 
  Master Card 
  Maestro 
  JCB 

Handelsbetingelser

 

Publiceret den 21. maj 2017

Ny løbsrekord ved Telenor CPH Marathon

En 30 årig gammel løbsrekord stod for fald, da det i dag blev til ny løbsrekord ved Telenor Copenhagen Marathon.

Julius Ndiritu Karinga fra Kenya brugte i dag 2.12.11 på at tilbagelægge de 42,195 rundt i København og på Frederiksberg, hvilket svarer til, at han løb hver kilometer på 3.07 minutter i gennemsnit. Dermed slettede han den 30 årige gamle løbsrekord, som Svend Erik Kristensen satte helt tilbage i 1987, og Telenor Copenhagen Marathon lykkedes med et af de helt store mål for årets løb.

"Det er netop et afgørende element, hvis Telenor Copenhagen Marathon skal lykkes med målsætningen om at opnår Det Internationale Atletik Forbunds Road Race Bronze Label. Det er fundamentalt vigtigt for løbet, at Julius Ndiritu Karinga vandt i den flotte tid, han gjorde, og det viser, at vi er på rette vej" siger Dorte Vibjerg, direktør i Sparta.

På rette kurs hele vejen 

Julius Ndiritu Karinga var på rette kurs mod løbsrekorden hele vejen, og det stærke elitefelt rundede halvmaraton i 1.06.00 præcis den tid, der var planlagt. Ved 30 kilometer rykkede den vindende Karinga sammen med Alex Bartilol, og de to løb sammen frem til 35 kilometer, hvor Karinga rykkede lidt fra. De kom dog begge i mål i en tid, som var bedre end den oprindelige løbsrekord, da Alex Bartilol ligeledes fra Kenya kom i mål i tiden 2.12.38

 "Det viser, at vi i år har haft det stærkeste elitefelt nogensinde ved Telenor Copenhagen Marathon, og det er en udvikling, vi satser på at forsætte de kommende år. Løbet i år var yderst seværdigt og hurtigt, og det vil vi gerne forsætte med fremover," siger Dorte Vibjerg, og det kan meget vel vise sig, at det bliver med årets vinder Julius Ndiritu Karinga på startstregen, for han proklamerede efter sejren, at han meget gerne vil komme tilbage til næste år og forsøge at løbe under 2.10.00.

Der kan læses mere om Telenor Copenhagen Marathon her   , hvor der også findes resultater.


Kontaktperson:

Martin van Dijk

Telefon: 26292691

martin@sparta.dk

Afsender:

Sparta Atletik

Telefon: 36266900

Gunner Nu Hansens Plads 11

2100 København Ø

sparta@sparta.dk

https://copenhagenmarathon.dk/en/

Filer og billeder