Ny løbsrekord ved Telenor CPH Marathon

21. maj 2017   |   Sparta Atletik  |  Flere pressemeddelelser

En 30 årig gammel løbsrekord stod for fald, da det i dag blev til ny løbsrekord ved Telenor Copenhagen Marathon.

Julius Ndiritu Karinga fra Kenya brugte i dag 2.12.11 på at tilbagelægge de 42,195 rundt i København og på Frederiksberg, hvilket svarer til, at han løb hver kilometer på 3.07 minutter i gennemsnit. Dermed slettede han den 30 årige gamle løbsrekord, som Svend Erik Kristensen satte helt tilbage i 1987, og Telenor Copenhagen Marathon lykkedes med et af de helt store mål for årets løb.

"Det er netop et afgørende element, hvis Telenor Copenhagen Marathon skal lykkes med målsætningen om at opnår Det Internationale Atletik Forbunds Road Race Bronze Label. Det er fundamentalt vigtigt for løbet, at Julius Ndiritu Karinga vandt i den flotte tid, han gjorde, og det viser, at vi er på rette vej" siger Dorte Vibjerg, direktør i Sparta.

På rette kurs hele vejen 

Julius Ndiritu Karinga var på rette kurs mod løbsrekorden hele vejen, og det stærke elitefelt rundede halvmaraton i 1.06.00 præcis den tid, der var planlagt. Ved 30 kilometer rykkede den vindende Karinga sammen med Alex Bartilol, og de to løb sammen frem til 35 kilometer, hvor Karinga rykkede lidt fra. De kom dog begge i mål i en tid, som var bedre end den oprindelige løbsrekord, da Alex Bartilol ligeledes fra Kenya kom i mål i tiden 2.12.38

 "Det viser, at vi i år har haft det stærkeste elitefelt nogensinde ved Telenor Copenhagen Marathon, og det er en udvikling, vi satser på at forsætte de kommende år. Løbet i år var yderst seværdigt og hurtigt, og det vil vi gerne forsætte med fremover," siger Dorte Vibjerg, og det kan meget vel vise sig, at det bliver med årets vinder Julius Ndiritu Karinga på startstregen, for han proklamerede efter sejren, at han meget gerne vil komme tilbage til næste år og forsøge at løbe under 2.10.00.

Der kan læses mere om Telenor Copenhagen Marathon her   , hvor der også findes resultater.

Kontaktperson:

Martin van Dijk

26292691

martin@sparta.dk

Afsender:

Sparta Atletik

Gunner Nu Hansens Plads 11
2100 København Ø

36266900

sparta@sparta.dk

https://copenhagenmarathon.dk/en/