Ny løbsrekord ved Copenhagen Half Marathon

17. september 2017   |   Sparta Atletik & Motion  |  Flere pressemeddelelser

Det blev Abraham Cheroben der løb med sejren ved Copenhagen Marathon. Han vandt i tiden 58.40 min, der er ny løbsrekord og den hurtigste tid på distancen i de sidste tre år

Vejrguderne viste sig fra sin absolut bedste side ved Copenhagen Half Marathon, og det blev udnyttet til fulde. Abraham Cheroben Løbe de 21,0975 kilometer i den fantastiske tid 58.40 min, som er ny løbsrekord ved Copenhagen Half Marathon, og den hurtigste tid løbet på distancen siden 2011. Det er tilmed den fjerde hurtigste tid på distancen nogensinde. Lige efter Abraham Cheroben kom Jorum Okombo og Alex Oloitiptip, som også begge kom under de 59.00 minutter. Dermed var der tre løbere under de 59.00 minutter, og det er kun anden gang i historien at det sker.

"Det var et rigtig godt løb, og jeg kommer tilbage," sagde Abraham Cheroben efter løbet.

Han var med fremme hele vejen igennem, og sammen med ni andre rundede han de første 5 km i tiden 13.48 min. Ved 20 kilometer var de kun tre tilbage, da de bleb rundet i 55.51 minutter, og på opløbsstrækningen rykkede Abraham Cheroben fra og løb den utrolige tid.

"Den fantastiske tid er toppen af kransekagen på en helt perfekt dag. Det er den hurtigste tid i seks år, og det viser, at Copenhagen Half Marathon er stedet, hvor der løbes hurtigt. Det betyder, at vi fremadrettet kan tiltrække et endnu stærkere elitefelt og endnu flere motionister, og dermed manifestere Copenahagen Half Marathon som verdens bedste halvmaraton," lyder det fra Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletik Forbund, og Dorte Vibjerg, direktør i Sparta Atletik & Motion, som er de to organisationer, der arrangerer løbet.


Kontaktperson:

Martin van Dijk

26 29 26 91

martin@sparta.dk

Afsender:

Martin van Dijk

Gunner Nu Hansens Plads
2100 København Ø

35 26 69 00

sparta@sparta.dk

http://cphhalf.dk