Øllets Dag indtager hele landet

31. august 2017   |   Danske Ølentusiaster  |  Flere pressemeddelelser

Siden 2003 har ølentusiaster, bryggere, bryggerier, butikker og barer fejret øllets mangfoldighed. I år er der lørdag den 2. september over 30 øl-arrangementer fordelt over hele landet.

Øl er en kulturel tradition i Danmark, og danskerne fortjener øl i alle afskygninger. Og netop øl i talrige variationer kan lørdag den 2. september smages og opleves i stort set hele landet. Her løber den traditionsrige fejring af det alsidige øl, Øllets Dag, af stabelen.

- Øllets Dag er en fejring af øllets mangfoldighed. Det er her, danskerne kan smage en lang række øl, de måske aldrig har prøvet, få en snak med andre ølintresserede og hygge sig med naboen. Og så er det lige nede på hovedgaden. Det er nærmest en Ølfestival spredt ud over et helt land, siger Hans Peter Jepsen, landsformand for Danske Ølentusiaster.

Danske Ølentusiasters 50 lokalafdelinger over hele landet markerer dagen med lokale arrangementer. Derudover har en række barer, butikker, bryggere og bryggerier taget dagen til sig og arrangerer uafhængige øl-arrangementer. Det er en positiv udvikling. Jo flere, der fejrer det gode øl, desto bedre. Danske Ølentusiaster ser gerne, at Øllets Dag bliver lige så udbredt som for eksempel Valentines-dag.

Øllets Dag blev indstiftet af Danske Ølentusiaster i 2003, som Den Danske Øldag. De to første år foregik aktiviteterne på foreningens stiftelsesdag den 5. september. Fra 2005 har navnet været Øllets Dag og er af praktiske hensyn flyttet datomæssigt til den første lørdag i september.

Øllets Dag 2017 har sin egen Facebook-side, hvor øl-arrangementer over hele landet samles. Både de, der hører under Danske Ølentusiaster, men også uafhængige arrangementer i butikker, på barer, bryggerier og hos bryggere.

Se mere her: www.facebook.com/Oelfest 

Danske Ølentusiaster er en uafhængig forbrugerorganisation med omkring 8.700 medlemmer fordelt på 50 lokalafdelinger, der siden stiftelsen i 1998 har arbejdet for udbredelsen af og kendskabet til kvalitetsøl og ølkultur.

Kontakt:

Hans Peter Jepsen, landsformand for Danske Ølentusiaster?, tlf.: 5151 2836 - mail hans.peter.jepsen@ale.dk 

Christian Andersen, presseansvarlig i Danske Ølentusiaster, tlf.: 5121 3141 - mail christian.andersen@ale.dk

Kontaktperson:

Hans Peter Jepsen, landsformand for Danske Ølentusiaster

5151 2836

hans.peter.jepsen@ale.dk

Afsender:

Danske Ølentusiaster

Kirkeskovvej 1
4660 Store Heddinge

4582 3400

sekretariat@ale.dk

http://www.ale.dk