LAUGENES OPVISNING 7. november 2017 - Pressemeddelelse

06. november 2017   |   Laugenes Opvisning v/Skrædderlauget  |  Flere pressemeddelelser

For 8. år i træk inviterer Laugenes Opvisning til en dag i håndværkets, designets og kreativitetens tegn. Med et evig fokus på det ypperste indenfor beklædningshåndværk og smykkekunst åbner Skrædderlauget, Buntmagerlauget og Guldsmedelauget op for den, til tider skjulte verden af hånd-værksmæssige detaljer, smukke former og materialer.

En skjult verden Den skjulte verden af detaljer, håndværk og materialer er en stor del af deltagernes arbejde og Laugenes Opvis-ning giver et unikt indblik i lige præcis denne verden.

I år er Laugenes Opvisning gået sammen med Museum Skanderborg, der den 6. oktober 2017 åbnede særudstillingen 'Modeskaberen Holger Blom - bag kulisserne'. Han var sin tids store danske modeskaber og måske også den sidste af slagsen. Det særlige ved en Holger Blom kjole er, at den er draperet på kvinden med respekt for kroppens form og med hensyn til at kvinden skulle kunne bevæge sig, således er Holger Bloms kjoler ikke bare et stykke beklædningshistorie, men også et stykke kvinde- og samtidshistorie.

Beklædningshåndværkerne, buntmagerne, modister og smykkekunstnerne lever til hverdag af at skabe unikt tilrettede tøj, pelse, hatte og smykker til den enkelte kunde og derfor bidrager de også til at skrive den mode-historie som Holger Blom er et ikon for.

 "HAN SYEDE IKKE KJOLER. Han kastede stoffet på én. Stofferne trillede hen ad gulvet: Kom med mere stof! Beordrede han sine medhjælpere og slog ud med arme og ben. Til denne aften kastede han noget rosa duchesseagtigt silke rundt om mig og snoede det og sagde, sådan og sådan skal det være - og det blev så fantastisk en kjole"

Helle Virkner i sin erindringsbog, Billeder fra mit liv

Kom tæt på Efter opvisninger vil der blive mulighed for at komme helt tæt på de forskellige håndværk, når deltagerne viser deres værker frem. Her vil de højloftede rum i Moltkes Palæ summe af passion for detaljer, ypperligt håndværk og fantastiske materialer.

I år er skrædderne blevet bedt om at lave en kreation inspireret af Holger Blom - en nyfortolkning af hans arbej-de anno 2017 - disse udstilles i Moltkes Palæs saloner efter opvisningen.

Protektor: HKH Prinsesse Benedikte vil overvære opvisningen kl. 18.00

Hovedtaler ved opvisningen kl.15.30 og kl. 18.00: Forfatter til bogen 'Modekongen Holger Blom' Marianne Verge

Praktisk info 7. november 2017 Moltkes Palæ Dronningens Tværgade 2 1302 København K.

Opvisning kl. 15.30 og kl. 18.00.

Opvisningen er næsten udsolgt, men der vil selvfølgelig være særlige pladser til pressen.

Hjemmeside: www.laugenesopvisning.dk

Kontaktperson:

Stina Mott Grønkjæ

20476255

presse@laugenesopvisning.dk

Afsender:

Laugenes Opvisning v/Skrædderlauget

Islands Brygge 26
2300 Kopenhagen S

50 92 10 35

jaw@wichmanncouture.dk

http://www.laugenesopvisning.dk