Hovedstaden skal lægge asfalt til ny verdensrekord

20. juni 2017   |   Sparta Atletik & Motion  |  Flere pressemeddelelser

Der skal sættes verdensrekord i København til september. Det er den klare målsætning for Copenhagen Half Marathon, og vinderne fra både 2015 og 2016 er klar til at gøre forsøget igen.

"Vi har ruten og rammerne til, at der kan sættes en ny verdensrekord. Sidste års vinder James Mwangi Wangari stiller til start, og han viste i hvert fald sidste år, at han har potentialet til at løbe efter en verdensrekord, da han løb de første 10 kilometer i fantastiske 27.15. I år drejer hele hans sæson sig kun om Copenhagen Half Marathon, så han bliver spændende at følge. Han får hård konkurrence fra Bedan Karoki Muchiri, som vandt løbet i 2015, og som tidligere i år har sat ny personlig reord på halvmaraton i tiden 59.10," sådan lyder den klare udmelding fra Henrik Paulsen, der er sportschef i Sparta, som sammen med Dansk Atletik Forbund arrangerer Copenhagen Half Marathon, der som det eneste halvmaraton i Nordeuropa har fået IAAF Road Race Gold Label.

Henrik Paulsen har da også noget at have det i. Copenhagen Half Marathon var sidste år det næsthurtigste halvmaraton i verden, og det halvmaraton, hvor flest løbere kom under de magiske 60 minutter, da de første syv herrer kom ind under en time. 

VM i atletik har indflydelse på feltet 

Der er knap tre måneder til startskuddet lyder til Copenhagen Half Marathon den 17. september, og feltet er langt fra på plads, men der arbejdes på et felt af den absolutte elite. Derfor er der også mange ting, som bliver afgjort, når VM i atletik er overstået i London den 13.august.

"Det siger sig selv, at når vi går efter en verdensrekord, så er det de allerbedste løbere i verden, vi skal have fat i, og mange af de største navne stiller til start i London. Derfor er både vi og atleterne lidt i venteposition, og der er mange af de største etablerede løbenavne, som først vil falde på plads efter VM. Ud over James Mwangi Wangari og Bedan Karoki Muchiri, er der allerede nu et felt af meget talentfulde unge løbere, hvor der helt sikkert er kommende verdensstjerner i blandt, og som måske allerede nu er i stand til at løbe efter en verdensrekord. Vi tør i hvert fald godt allerede sige, at vi igen i år satser på en verdensrekord," siger Henrik Paulsen.

Skulle det blive til en ny verdensrekord, så vil det have en kæmpe betydning for Copenhagen Half Marathon, og hele København og Frederiksberg som løbedestination. Det vil desuden også smitte positivt af på løbet og løbesporten generelt i Danmark.

"Jagten på det ultimative er jo historien bag dette løb. Da vi efter VM Halvmaraton satte os for at lave verdens bedste tilbagevendende halvmaraton med IAAF Road Race Gold Label i 2017, var det en enorm ambition, som vi og de mange tusinde deltagere nu i fællesskab har nået. En verdensrekord vil symbolisere, at Danmark og København samt Frederiksberg på netop denne dag er løbeverdenens navle. I de kommende år vil løbet handle om andet og mere end hurtige tider, blandt andet at vores løb er en løbefest med deltagelse fra hele verden, og en verdensrekord vil unægtelig fremme den proces," siger Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletik Forbund. 

Fakta om Copenhagen Half Marathon 

Copenhagen Half Marathon afholdes for tredje gang den 17. september 2017.

Copenhagen Half Marathon er både et løb for den absolutte verdenselite og for den almindelige motionist, som får mulighed for at starte lige bag elitefeltet. 

Det er atletik - og motionsklubben Sparta og Dansk Atletik Forbund, der står bag Copenhagen Half Marathon.

Løbsrekorden blev sat sidste år, hvor kenyanske James Mwangi Wangari vandt i tiden 59.07 minutter. 

Den eksisterende verdensrekord lyder på 58.23 minutter og blev sat af Zersenay Tadese fra Eritrea i 2010 i Lisabon.  

Partnere ved Copenhagen Half Marathon

Et arrangement af Copenhagen Half Marathons størrelse ville ikke være muligt uden en række gode partnere, som gør det muligt at skabe en løbefest for både den absolutte elite og motionisterne. Partnerne ved Copenhagen Half Marathon er. 

Københavns Kommune

Frederiksberg Kommune

Wonderful Copenhagen

Sport Event Danmark 

Kontaktperson:

Martin van Dijk

26 29 26 91

martin@sparta.dk

Afsender:

Martin van Dijk

Gunner Nu Hansens Plads 11
2100 København Ø

35 26 69 00

sparta@sparta.dk

https://sparta.dk