Fra rebel til professionel: Da BEAUTYCOS ændrede kosmetikbranchen

06. november 2017   |   BEAUTYCOS ApS  |  Flere pressemeddelelser

BEAUTYCOS er én Danmarks største kosmetikforretninger med over 15.000 forskellige produkter inden for skønhedspleje, kosmetik og personlig pleje. Kunderne strømmer til, efter at kæden på få år har skabt nye standarder i kosmetikbranchen med krav om kundeservice og gennemsigtige priser.

Hvorfor koster en mærkevare-shampoo det samme i en frisørsalon i Rønne, Helsingør og Odense?

På baggrund af denne undren åbnede Henrik Asmussen i 2009 webshoppen BEAUTYCOS.dk, som på får år har ændret det danske marked for kosmetik og skønhedsprodukter.

- Da vi åbnede, var markedet for kosmetik og skønhedsprodukter domineret af få spillere som dikterede priserne. Dertil kom, at vi åbnede midt i finanskrisen, hvor mange andre butikker lukkede. Men kunderne var der jo stadig. Folk ville - og vil stadig - bare gerne have en god pris på deres foretrukne parfume eller shampoo, siger Henrik Asmussen.

Han oplevede, at konkurrenterne opfattede ham som en rebel, der gjorde oprør mod en fasttømret branche. Samme skepsis mødte han i banken, da han præsenterede sin forretningsidé til BEAUTYCOS i jagt på startkapital.

- Det lykkedes mig at få et banklån til sidst- på betingelse af at jeg stillede mit hus som sikkerhed, fortæller Henrik Asmussen.

Danmarks største udbud

I dag har BEAUTYCOS ændret den måde danskerne handler kosmetik- og skønhedsprodukter. På BEAUTYCOS.dk finder man over 15.000 forskellige varenumre, hvilket gør webshoppen til én af Danmarks største og mest varierede inden for hår- og hudplejeprodukter, parfume og makeup.  Herudover er BEAUTYCOS også repræsenteret i seks danske byer med fysiske butikker. Og netop den fysiske tilstedeværelse i gadeplan, har fra start af givet BEAUTYCOS en fordel i forhold til konkurrenterne, vurderer Henrik Asmussen:
- Udover pris kunne vi i høj grad også se et hul i markedet i forhold til at kunne give kunderne personlig vejledning og service om kvalitetsprodukter. Det var nok det, der gjorde, at vi forholdsvis hurtigt fik succes i starten: Fordi vi netop tilbød noget andet og mere, end mange frisørsaloner og webbutikker gjorde og stadig gør, siger han.

Kunderne i centrum 

Nøgleordet hedder service, slår Henrik Asmussen fast. Af samme grund betegner han BEAUTYCOS som "en kæde af frisørsaloner" frem for en "kosmetikforhandler". For selvom du ikke kan blive klippet, få farvet bryn eller få en hudbehandling i alle BEAUTYCOS' butikker endnu, er kæden faktisk godt på vej. I Vejle har BEAUTYCOS åbnet en helt salon med frisør, kosmetolog og makeupartist under samme tag. Foruden behandlinger kan kunderne afprøve nye cremer, makeup og shampoo fra BEAUTYCOS store udvalg.

- Vi skal vide noget om de produkter, vi sælger. Kunderne skal være i centrum og komme hjem med det rigtige. Vi har opbygget BEAUTYCOS på et fundament af personer som brænder for det de laver - deres passion for skønhed og service udgør BEAUTYCOS' solide byggesten, siger Henrik Asmussen, som ser store muligheder for at udvide forretningen i nye retninger:

- Det kan være kosmetologbehandlinger. Eller en udvidelse af varesortimentet indenfor helsekost og vitamintilskud. Eller apoteksudsalg. Vi er åbne over for det meste - så længe kunderne efterspørger det og vi kan levere varen - som branchens bedste på vores felt, fastslår Henrik Asmussen.

--- FAKTA OM BEAUTYCOS ---

  • BEAUTYCOS forhandler over 15.000 forskellige produkter inden for skønhedspleje, kosmetik og personlig pleje

  • Grundlagt 7. november 2009 som webshop (BEAUTYCOS.dk) og med den første fysiske butik i Klaregade i Odense. I april 2010 åbnede butik nummer to i Odense i Overgade, få hundrede meter fra Klaregade

  • I dag har BEAUTYCOS over 50 medarbejdere fordelt på 7 fysiske saloner og lager i seks danske byer: Odense, Aarhus, Aalborg, Vejle, Horsens og København

  • Børsens Gazellepris i 2017


Kontaktperson:

Henrik Asmussen

30804949

info@beautycos.dk

Afsender:

BEAUTYCOS ApS

Læssøegade 177
5230 Odense M

66 19 49 49

webshop@beautycos.dk

https://www.beautycos.dk/