Familieløb mod prostatakræft hos Skjoldenæsholm Golfklub

23. september 2014   |   Prostatakræftforeningen Propa  |  Flere pressemeddelelser

Prostatakræftforeningen inviterer til familieløb søndag den 5. oktober hos Skjoldenæsholm Golfklub. Både børn, forældre, bedsteforældre og venner er velkomne. For prostatakræft er en sygdom, der rammer hele familien. Løbet er et af i alt seks familieløb over hele landet. Deltag og støt danske familier med prostatakræft inde på livet.

”Prostatakræft er en familiesygdom, der påvirker alle generationer i familien. Derfor er Propas familieløb også for hele familien, og både barnevogne og rollatorer er velkomne. Det handler ikke om at komme først – men om at bevæge sig og få en god oplevelse sammen og måske få vendt nogle af de tanker, man går rundt med. Man kan derfor både løbe og gå den 3 km lange rute henover Skjoldenæsholm Golfklubs naturskønne baner,” fortæller Gert Christensen, regionsformand for Propa i Region Sjælland.

Deltagere støtter prostatakræftramte familier
Prostatakræft er den hyppigste kræftform blandt mænd. Hver dag dør tre danske mænd af sygdommen. Ved at deltage i familieløbet støtter du Propas arbejde for at støtte prostatakræftpatienter og deres familier. Dels ved selv at betale 50 kr. for deltagelse (børn under 12 år er gratis), dels ved at passere målstregen. Medicinalvirksomhederne Eli Lilly og Astellas donerer nemlig tilsammen 100 kr. for hver deltager, barn som voksen, der kommer i mål.

"Når man rammes af en alvorlig sygdom som fx prostatakræft, er det ikke kun manden, der rammes. Også partner og familie får en ny virkelighed at forholde sig til. Heldigvis kan mange mænd hjælpes, men ofte betaler manden og parret en stor pris i form af fx rejsningsbesvær. Men man behøver ikke se passivt til. Propa gør et kæmpe arbejde for at hjælpe mænd og deres familier til at have et godt liv – også efter prostatakræft. Det er et vigtigt arbejde, som vi gerne støtter op om," fortæller Morten Auscher, der er direktør i Eli Lilly Danmark. Ove Schebye, medicinsk direktør for Astellas Nordic, fortsætter:

”Prostatakræft har fortsat ikke den samme bevågenhed i den generelle mediedebat som eksempelvis brystkræft. Vi er glade for at være med til at støtte et initiativ som Propas familieløb – et initiativ, der kan bidrage til at øge mænds opmærksomhed omkring prostatakræft og herigennem sikre endnu bedre chancer for helbredelse.”

6 familieløb over hele landet
Sidste år afholdt Propa for første gang deres familieløb mod prostatakræft hos Hørsholm Golf uden for København. Løbet var en stor succes, og derfor udvides løbet i år til at dække alle regioner.

”Det var et fantastisk løb sidste år hos Hørsholm Golf. Små børn løb med bedsteforældrene i hånden, forældre gik med barnevogne, og der blev talt, grinet og motioneret. Den oplevelse vil vi gerne give endnu flere, så vi er glade for i år at kunne afholde løbet seks steder i landet,” fortæller en forventningsfuld Gert Christensen.

Sådan tilmelder du dig
Tilmeld dig på propa.dk eller mød op på selve dagen med kontanter. Det koster 50 kr. per deltager (børn under 12 år er gratis). Pengene går ubeskåret til Propa og deres arbejde for at støtte prostatakræftpatienter og deres familier. Der er plads til max 200 deltagere efter først til mølle-princippet.