Fælledparken: Når svedende konkurrenter bliver til nye bekendtskaber

16. juni 2016   |   Sparta Atletik & Motion  |  Flere pressemeddelelser

Løb, sved og fest. Det er opskriften, når Københavns hurtigste 10 kilometerløb, CPH Men's 10K og CPH Women's 10K, skydes i gang hhv. fredag den 17. og lørdag den 18. juni i Fælledparken på Østerbro i København. Der er lagt op til en sand "battle of the genders", og som noget helt nyt i år inviteres deltagerne i både mande- og kvindeløbet til et fælles Runners Party efter løbet, hvor svedende konkurrenter kan blive til nye bekendtskaber.

Når løbeklubben Sparta fredag og lørdag aften sender nogle af byens hurtigste kvinder og mænd over startstregen til CPH Men's og Women's 10K, er det 36. år i træk, at Danmarks største løbsarrangør afholder kvindeløb. Pendanten for mænd er af nyere dato, og helt nyt er det, at kvinder og mænd i år får mulighed for at feste sammen efter løbet. 

 

Fælles fest for kvinde- og mandeløbere

”Det er oplagt at holde et fælles Runners Party”, mener formand i Sparta, Niels Jørgen Holdt, som arrangerede det første kvindeløb i København tilbage i 1981 med stor succes. ”Mændene og kvinderne løber stadig hver for sig, men på den samme rute, og mange går højt op i at komme og heppe på hinanden. Nu kan de fejre hinanden og sammen skåle på deres præstationer på løbebanen”, fortæller Holdt, som har sørget for rigelige mængder fadøl fra vesterbro’ske Mikkeller, økologiske grillpølser og en flok DJs til at vende plader.

 

Kendt for den fænomenale stemning

Løbeklubben NBRO Running, som står for en del af underholdningen langs ruten, er også inspireret af ideen om, at damerne bakker op mændene og omvendt. De varsler en sand ”battle of the genders”, hvor kvinderne og mændene prøver at overgå hinandens heppeindsats. Særligt CPH Women’s 10K er efterhånden blevet kendt for den fænomenale stemning, der er langs ruten rundt i Fælledparken.

Anders Rømer fra NBRO fortæller: "Vi drenge i NBRO – og de piger, der ikke selv kan løbe – sætter en stor ære i at bidrage til stemningen ved CPH Women's 10K. Da vi begyndte at heppe igennem i 2014, forskrækkede vi faktisk flere piger, men nu tror jeg efterhånden, at alle løbere er klar på at blive skreget lidt af. Jeg elsker at se den kombination af glæde og energi, det giver, når der virkelig heppes igennem, og pigerne lige presser sig det sidste stykke ud af komfortzonen."

 

Kendt blogger glæder sig til "vildeste feststemning"

Også Sara Jin Smidt – bedre kendt som blogger og fitnessguru Healthy Skinny Bitch – ser frem til en helt særlig stemning, som bare skal opleves, fortæller hun. Sara er i år en del af det officielle team, som har til opgave at pace, heppe og klappe de mange kvindeløbere hele vejen i mål i deres drømmetid.

”Jeg elsker kvindeløbet, fordi der altid er den vildeste feststemning, masser af seje, dejlige damer, der løber, og ikke mindst en række skønne mænd, der hepper.

 

CPH Men's 10K starter kl. 19 fredag den 17. juni. Læs mere her
CPH Women's 10K starter kl. 19 lørdag den 18. juni. Læs mere her

 

Børnene løber med vigtigt anti-mobbe-budskab

Lørdag får også børn lejlighed til at løbe til det årlige Fri for Mobberi Børnestafetten, der arrangeres af Mary Fonden og Red Barnet i samarbejde med Sparta. Løbet, som starter lørdag den 18. juni kl. 12 i Fælledparken, er for børn mellem 0 og 13 år, og alle løber 1 km for at sætte fokus på buskabet om, at mobning aldrig er okay.

 

Tilmelding er stadig muligt

Billetter til weekendens løb kan købes på sparta.dk, hvor man også kan læse mere om løbene, eller på LøbeExpoen i Sparta Hallen fredag og lørdag. Bemærk dog, at der forventes udsolgt til Fri for Mobberi Børnestafetten, så køb billet online.

Læs mere om LøbeExpoen her

 

Fakta 

- Sparta var de første til at arrangere kvindeløb i København tilbage i 1981, efter at formand Niels Jørgen Holdt havde hentet ideen hjem fra New York.
- Det startede med 5 km-løb for kvinder. I dag er distancen 10 km.   
- Spartas 10 km mandeløb, som i dag hedder CPH Men's 10K, blev afholdt første gang i 2013.
- Sparta Atletik & Motion er Danmarks største løbsarrangør med 20 løbsevents og mere end 180.000 deltagere årligt.
- Sparta er en nonprofit-idrætsforening grundlagt i 1898. Al overskud går til atletikafdelingen, motionsafdelingen og til at få flere danskere i løbetøjet.
- Sparta donerer brugt løbetøj til Røde Kors og overskydende mad fra de mange events til fødevareBanken.
- Sparta Atletik & Motion har mere end 1800 medlemmer, der er aktive inden for ungdoms- og eliteatletik eller løbetræning. 

 

Vedlagt

Tre pressefotos fra CPH Men's 10K og CPH Women's 10K 2015. Kreditering til Matthew James.

 

Yderligere information

For mere information, kontakt:

Jeanette Eskildsen
Kommunikationsansvarlig, Sparta Løb
Mobil: 3124 0044

Kontaktperson:

Dorte Vibjerg, direktør Sparta Løb

+45 2262 2026

vibjerg@sparta.dk

Afsender:

Sparta Atletik & Motion

Gunnar Nu Hansens Plads 11
2100 København

+45 3526 6900

sparta@sparta.dk

http://sparta.dk