EKTOS overtager tidligere B&O test-lab i Struer

10. september 2018   |   EKTOS A/S  |  Flere pressemeddelelser

EKTOS Testing & Reliability Services A/S – forkortet “EKTOS TRS“ herunder – som er fuldt ejet af elektronikudviklingsselskabet EKTOS A/S i Viborg, har dags dato indgået aftale med Sound Hub Denmark A/S i Struer om overtagelse af Bang & Olufsens hidtidige testlaboratorium i Struer. Med endnu et akkrediteret testlaboratorium i koncernen vil EKTOS være i stand til at tilbyde større fleksibilitet indenfor test af elektroniske produkter og tilbyde et attraktivt alternativ for jyske elektronikvirksomheder.

Flere valgmuligheder i Jylland indenfor akkrediterede tests

Det nye testlaboratorium forventes at blive omfattet af EKTOS TRS' nuværende akkreditering indenfor nærmeste fremtid. EMC-tests og særligt avancerede HALT-tests vil være i fokus som centrale serviceydelser.

”Der er på nuværende tidspunkt et meget smalt udvalg af akkrediterede testudbydere i Jylland. Med vores akkrediterede testfaciliteter kan vi tilbyde EMC-tests, mekaniske tests og klima-tests til jyske elektronikvirksomheder. Samtidig muliggøres en endnu større fleksibilitet for vores eksisterende kunder, da vi kan løse de samme testopgaver to steder.” fortæller Kennet Palm, administrerende direktør for EKTOS TRS.

Samarbejde med Sound Hub Denmark

Sammen med Sound Hub Denmark vil EKTOS være med til at styrke innovationsmiljøet i den internationale klynge af eksperter indenfor lydteknologi:

”Vi ser frem til at arbejde sammen med de innovative og nyskabende virksomheder hos Sound Hub Denmark. Hvis de har brug for en hurtig test, kan de bare tage et smut forbi hos EKTOS, og på den måde kan vi hjælpe dem til at nå i mål hurtigere. Samtidig kan vi trække på deres viden indenfor lyd, hvilket vil styrke vores kompetencer indenfor området bådet i forhold til vores udviklingsydelser og test-ydelser.” fortæller Kennet Palm.

Niels Martin Jørgensen, koncerndirektør i EKTOS, tilføjer: ”Vi har god erfaring med at arbejde sammen med start-ups og mindre virksomheder. Idet EKTOS koncernen opererer indenfor alle faserne i udviklingen af elektronik fra udarbejdelse af specifikationer over udviklingsarbejdet til prototypeproduktion, test og certificering, kan vi bistå med vejledning og serviceydelser gennem hele processen. Vi synes, at det er enormt spændende at arbejde sammen med start-ups, da de udfordrer status quo og gerne bruger de nyeste teknologier.”

Administrerende direktør i Sound Hub Denmark, Peter Petersen, udtaler: ”EKTOS TRS overtager den del af Bang & Olufsens hidtidige laboratorier, som ikke specifikt har med lyd at gøre. I laboratorierne gennemføres certificerede EMC-, mekanik- og klimatest for krav, som alle produkter skal leve op til. Aftalen giver Sound Hub Denmark mulighed for at koncentrere sig om lyd. EKTOS TRS vil ikke blot drive laboratorierne, men også opgradere og videreudvikle dem. Det gavner også vores brugere, der kan få testet i laboratorierne.” Peter Petersen fortsætter: ”EKTOS er mere end test, vi får også en kompetent udviklingspartner i huset, som jeg er sikker på, vores brugere også får glæde af.”

EKTOS i udvikling

EKTOS A/S har siden 2007 udviklet og testet elektroniske styringsløsninger i ind- og udland til en lang række anvendelser. EKTOS A/S har hovedkontor i Viborg og har udviklingscentre og prototypefabrik i Ukraine. I maj 2017 overtog og videreførte EKTOS A/S et eksisterende, DANAK-akkrediteret testlaboratorium i Københavns Sydhavn, det nuværende EKTOS TRS.

”Overtagelsen af EKTOS TRS A/S i København i 2017 har været en ubetinget succes og har ansporet os til at intensivere og udvide vores aktiviteter på testområdet. Indlemmelsen af Struer-laboratoriet i EKTOS TRS er en naturlig og velkommen udvikling af vores virksomhed”, siger Niels Martin Jørgensen, bestyrelsesformand i EKTOS A/S og EKTOS TRS A/S, og betoner, at forhandlings- og overdragelsessamarbejdet med Sound Hub Denmark og Bang & Olufsen har været problemfrit og forbilledligt.

Kontakt venligst Niels Martin Jørgensen eller Kennet Palm for yderligere oplysninger.

 

Faktaboks 1: EKTOS startede i 2007 som et udviklings- og testhus indenfor elektroniske produkter. I dag tilbyder EKTOS også prototypefremstilling og DANAK-akkrediterede tests.

Faktaboks 2: Med en udviklingsafdeling og prototypefremstilling i Ukraine er EKTOS konkurrencedygtig indenfor elektronikudvikling i Danmark.

 

Kontaktpersoner:

EKTOS A/S: Niels Martin Jørgensen, 5360 3122, nmj@ektos.net

EKTOS TRS A/S: Kennet Palm, 2614 7543, kpa@ektos.net

SOUND HUB DENMARK A/S: Peter Petersen, 40 45 65 69, pp@soundhub.dk


Om brugen af vedhæftede billeder: 

Kreditering af fotograf nødvendig, hvor billedtitlen indeholder "Alastair Philip Wiper"