DHL Stafetten i København booster firmasundheden med ny walk-rute

17. august 2016   |   Sparta Atletik & Motion  |  Flere pressemeddelelser

DHL Stafetten i København giver firmasundheden i de sjællandske virksomheder et ekstra boost. Takket være en ny walk-rute til det årlige stafetevent er det nemlig lykkedes at lokke gruppen af medarbejdere med, som ikke tidligere har kunnet lokkes i løbeskoene. Når DHL Stafetten den 29. august skydes i gang for 36. gang, forventer arrangørerne derfor at se en deltagerfremgang på hele 10%. Virkelig positivt, mener sundhedsminister Sophie Løhde (V).

Al løb foregår i gang

Vælger man DHL Stafettens nye walk-rute, spadserer man de 5 kilometer sammen med sine kollegaer på en rute adskilt fra stafetruten. Og selvom en del nok selv har oplevet at måtte gå noget af ruten, er det altså første år, hvor det officielt er muligt at deltage i DHL Stafetten i gå-tempo.

Her knap to uger før stafetfesten går løs den 29. august, har hele 14,5% af de nuværende 23.000 tilmeldte hold valgt walk-ruten. Samtidig er deltagertallet langt højere end på samme tid sidste år.

"Der er ingen tvivl om, at walk-ruten er den primære årsag til den flotte stigning, vi ser i antallet af deltagere", udtaler løbschef Lars Nissen, der forventer en samlet deltagerstigning på omkring 10% i forhold til sidste år. 

Med hele 30% walk-hold ud af i alt 1500 hold er Region Hovedstaden klart dem, der har taget bedst imod gå-ruten.

 

Walk booster firmasundheden

Sundhedsminister Sophie Løhde (V) ser med glæde på walk-tilbuddet, der får flere medarbejdere i hovedstadsområdet ud at røre sig. 

"Vi har alle sammen rigtig godt af at få rørt os, for fysisk aktivitet og motion er jo en af grundingredienserne, hvis man vil holde sig rask og forebygge sygdom. Derfor er det virkelig positivt, at der er så mange flere, der gerne vil deltage i DHL Stafetten i år", lyder det fra sundhedsministeren.

"Om man går eller løber er underordnet, for uanset hvad er det godt at få rørt sig. Og så er det i min erfaring også både sjovt og hyggeligt at være med i DHL Stafetten", fortsætter Løhde, der udover at holde mandagens åbningstale for de mange løbere også løber med hele tre dage - først med partikollegaerne fra Venstre, så med ministeriet, og endelig bare for hyggens skyld.

Sundhedsministeren holder dog fast i at gennemføre stafetten i rask løb:

"Jeg er og bliver en løbenørd, og løb er en fast del af min tilværelse. Derfor bliver min del af stafetten som altid gennemført i raskt løbetempo".

 

Stolte af at sætte sundhed på dagsordenen

"Hos DHL har vi fokus på kontinuerligt at finjustere de små detaljer, og med walk-ruten kan endnu flere være med til Danmarks største folkefest. Vi er stolte over at være med til at give så mange mennesker en god oplevelse og sætte sundhed på dagsordenen," fortæller Susanne Kristensen, Marketing Manager i transport- og logistikfirmaet DHL, som har været hovedsponsor for DHL Stafetten siden 1991.


 

Yderligere information

DHL Stafetten Kbh afholdes i Fælledparken fra mandag den 29. august til fredag den 2. september.

Tilmelding og information på sparta.dk/dhl

Pressehistorier m.m. på sparta.dk/dhl-pressehistorier

 

Fakta & baggrund om DHL Stafetten

·      DHL Stafetten Kbh er arrangeret af Sparta Atletik og Motion siden 1981. Konceptet er siden blev adopteret af løbsarrangører i en række andre større byer i Danmark.

·      DHL Stafetten er siden 1991 sponsoreret af transport- og logistikfirmaet DHL, der er specialiseret i at løbe stafet for deres kunder hver dag, hele året rundt og i hele verden.

·      Sparta Atletik og Motion er en non-profit atletik- og løbeklub. Alt overskud fra DHL Stafetten i København går til bredde- og eliteidrætten, til at få flere danskere i løbeskoene, skabe bedre rammer for løb og til at skabe danske atleter, der kan nå til tops i verden.  

·      DHL Stafetten Kbh er langt den største af landets DHL Stafetten-events og har også givet inspiration til bl.a. DHL Stafetten i Oslo og Nuuk.

·      Langt størstedelen af holdene i DHL Stafetten Kbh kommer fra offentlige og private virksomheder, men alle, der kan stille hold, er velkomne. 

·      Antallet af deltagere i DHL Stafetten i København er gået fra 134 hold i 1981 og toppede foreløbigt i 2011 med 25.900 hold, svarende til 129.500 løbere. I 2015 havde DHL Stafetten Kbh 22.121 hold.

·      De deltagende firmaer stiller med alt fra 1 hold til mere end 1500 hold.

·      Alle uafhentede madkasser doneres til fødevareBanken, som distribuerer overskydende mad til socialt udsatte.  

·      Find DHL Stafetten på dhl.sparta.dk, Twitter.dk/dhlstafettenkbh og Facebook.com/spartalob

 

Vedlagt

3 pressefotos fra DHL Stafetten 2015. Kreditering til Matthew James. 

 

Yderligere information

Jeanette Eskildsen, kommunikationsansvarlig
Tlf. 31240044