Den fjerde hurtigste halvmaraton tid i verden nogensinde løbet i hovedstadens gader

17. september 2017   |   Sparta Atletik & Motion  |  Flere pressemeddelelser

Abraham Cheroben og Eunice Chumba, begge fra Bahrain, var hurtigste mand og kvinde ved Copenhagen Half Marathon. De satte begge løbsrekord og løb sig ind i top 10 over de hurtigste halvmaraton tider nogen sinde for deres respektive køn.

Der var lagt op til, at der skulle løbes hurtigt i hovedstadens gader ved Copenhagen Half Marathon – og det blev der. Abraham Cheroben var hurtigste herre, og han løb de 21,0975 kilometer i den fantastiske tid 58.40 min, som er ny løbsrekord ved Copenhagen Half Marathon, og den hurtigste tid løbet i verden på distancen siden 2011.

Det var tilmed den fjerde hurtigste tid på distancen nogensinde. Lige efter Abraham Cheroben kom Jorum Okombo og Alex Oloitiptip begge fra Kenya, som også kom under de 59.00 minutter. Dermed var der tre løbere under de 59.00 minutter, og det er kun anden gang i historien, at det sker.

"Det var et rigtig godt løb,og jeg kommer tilbage," sagde Abraham Cheroben efter løbet, hvor han blot var 17 sekunder fra verdensrekorden.

Prægede løbet fra start

Abraham Cheroben var med fremme hele vejen igennem, og sammen med ni andre rundede han de første 5 km i tiden 13.48 min. De resterende løbere faldt stille og roligt fra, og ved 20 kilometer var de kun tre løbere tilbage i frontgruppen. De 20 kilometer blev rundet i 55.51minutter, og på opløbsstrækningen rykkede Abraham Cheroben fra og sikrede sejren i den utrolige tid.

"Det var et fantastisk eliterace, og det viser, at Copenhagen Half Marathon er stedet, hvor man skal løbe, hvis man gerne vil løbe hurtigt. Med tre løbere under 59.00 minutter og den hurtigste vindertid i verden i seks år, så kan vi godt sige, at Copenhagen Half Marathon lige nu er verdens hurtigste halvmaraton rute, og det er vi virkelig stolte af," siger Dorte Vibjerg, direktør i Sparta Atletik & Motion.

Chumba knuste løbsrekorden

På kvindesiden blev der også løbet fantastiske tider, og den eksisterende løbsrekord på 68.00 minutter blev slået af intet mindre end fem løbere. Hurtigste kvinde var Eunice Chumba fra Bahrain, som løb den niende hurtigste halvmaraton tid nogensinde i tiden 66.11 minutter. Hun vandt med 14 sekunder ned til Joan Chelimo Melly og yderligere 10 sekunder ned til Brigid Kosgei begge fra Kenya. De to sidste kvinder under de 68 minutter var Roza Dereje og Meskerem Assefa begge fra Etiopien.

” Vi var i sidste øjeblik blevet bedt om at skaffe en pacer til fire kvinder, som gerne ville løbe 67.00, og det var der en god grund til. Kvinderne skuffede på ingen måde, og der blev løbet et helt fantastisk race. Hos både mændene og kvinderne blev der løbet helt utrolige tider, som helt sikkert giver genlyd internationalt. Vi er utrolig stolte af at kunne tilbyde den almindelige motionsløber at få muligheden for at deltage i event af denne kaliber i vores egen hovedstad,” siger Dorte Vibjerg.

Mænd

1. Abraham Cheroben BRN 58:40 min. NR & Årest bedste tid I verden

2. Jorum Lumbasi Okombo KEN 58:48 PB

3. Alex Oloitiptip Korio KEN 58:51 PB

4. Albert Kipkosgei Kangogo KEN 59:25 PB

5. Leonard Barsoton KEN 59:28 PB

Kvinder 

1. Eunice Chumba BRN 66.11 PB

2. Joan Chelimo Melly KEN 66:25 PB

3. Brigid Jepchirchir Kosgei KEN 66.35 PB

4. Roza Dereje ETH 67:23 PB

5. Meskerem Assefa ETH 67:42 PB

Copenhagen Half Marathon fungerede også som de danske mesterskaber på distancen, og top 3 for herre og kvinder så således ud.

Mænd  

  1. Abdi Hakin Ulad 64.58 min
  2. Jesper Faurschou 65.34 min
  3. Jesper Trebbien 67.19 min
Kvinder  
  1. Anna Holm 72.56 min
  2. Simone Glad 74.02 min
  3. Louise Langelund Batting 74.30 min
Alle resultater fra løbet kan findes her 

Billeder fra Copenhagen Half Marathon kan findes her. 

Der er video til fri afbenyttelse her.

Replay streaming af løbet vil være tilgængelig på cphhalf.dk  

Bidragsydere, arrangører, partnere og sponsorer

Arrangører: Dansk Atletik Forbund og Sparta Atletik & Motion
Bidragsyder Norde-fonden
Partnere: Frederiksberg Kommune, Københavns Kommune, Sport Event Denmark og Wonderful Copenhagen
Sponsorer: Nike, High5, BMW, Marathon Sport og Carlsberg Nordic

 

Kontaktperson:

Martin van Dijk

26 29 26 91

martin@sparta.dk

Afsender:

Martin van Dijk

Gunner Nu Hansens Plads
2100 København Ø

35 26 69 00

sparta@sparta.dk

http://cphhalf.dk