Danskerne bruger timer på at bekæmpe lus – pas på i efterårsferien

10. oktober 2017   |   Meda AS  |  Flere pressemeddelelser

Ny undersøgelse viser, at danskerne lægger mange timer i arbejdet med at komme af med lus. Mere end hver tredje forælder bruger op til 5 timer på kæmning, hårvask, tøjvask osv., hver gang et af deres børn får lus. Og nu står endnu en lusesæson for døren.

Det er nærmest umuligt for en børnefamilie at gå igennem skoleåret uden én eller flere gange at tage kampen op mod lusene. Tal fra Statens Institut for Folkesundhed viser nemlig, at mere end 100.000 børn fra 1.-8. klasse får lus over en periode på syv måneder. Og på nogle klassetrin gælder det næsten hver 3. pige og hver 5. dreng.

Lus er en tidsrøver
I efterårsferien er der mange, der får lus efter at have åndet lettet op oven på lusesæsonen i august. Det betyder, at ferieplanerne hurtigt kan blive erstattet af kæmning, hårvask og tøjvask - ofte ad flere omgange. Og netop alt det arbejde, der er forbundet med lus, er en af de største bekymringer hos småbørnsforældrene.

Knap hver tredje mener, at den største udfordring ved lus er, at det er tidskrævende. Det viser en ny analyse fra medicinalvirksomheden Meda, foretaget blandt godt 1000 forældre på Facebooksiden 'På toppen med kroppen'. Faktisk bruger hele 57 % i gennemsnit mellem 3 og 8 timer på at komme lusene til livs - fra de opdager dem, til barnet igen er helt fri for lus.

Ifølge analysen er det kun frygten for, at andre i familien bliver smittet, der overgår den tidsmæssige udfordring. Hele 44 % er nemlig bekymrede for, at lusene finder nye græsgange inden for husets fire vægge.

- Lus er ved at være en helårsplage, og det kan virke uoverskueligt for de travle børnefamilier, når de små endnu en gang kommer hjem med lus. Og det sker ofte, for det kræver blot ét ubehandlet hår i nærmiljøet, før lusene kommer inden for dørene igen. Lusene kan være svære at komme til livs, og derfor er det vigtigt at bruge lusemidlerne korrekt og kæmme i ugerne efter behandlingen, forklarer Mathilde Mejer fra medicinalvirksomheden Meda.

Sådan undgår du lus
Det er stort set umuligt at gardere sig helt mod lus. Derfor er det en god idé at tage særlige forholdsregler, som kan minimere risikoen for luseangreb markant.

- Man skal tjekke børnenes hår jævnligt og undgå, at de deler huer eller kasketter med vennerne. Man kan også gå ind på www.luseradar.dk og se, om der er lus i nærområdet. Er der konstateret lus i klassen, kan man behandle med en forebyggende spray, inden man sender børnene i skole. Er uheldet først ude, skal man forsøge at komme af med dem så hurtigt som muligt, understreger Mathilde Mejer.

På luseguiden.dk kan man læse meget mere om lus, og hvordan man slipper af med dem.


For yderligere information, kontakt venligst:

Mathilde Mejer, Head of Marketing OTC hos Meda, på tlf.: 40 46 97 56