E-mail

Password

 

Pressesystemet ApS
Axel Gruhns Vej 2B
8270 Højbjerg


CVR: 34713316

 

  Dankort 
  Visa 
  Visa Electron 
  Master Card 
  Maestro 
  JCB 

Handelsbetingelser

 

Publiceret den 8. januar 2018

Danmarks første kogebog til singler kan spare en single 8.000 kr. om året

Solid ny hjælp til 1,6 millioner danske enlige: i disse dage er der premiere på Danmarks første kogebog af sin slags, med fokus på både at inspirere til mindre madspild, til at lave sund og billig mad og til at få brugt sine rester. Bogen hjælper en single med at spare over 8.000 kr. om året.

Undersøgelser viser, at singler har det største madspild sammenlignet med en husstand på flere personer. Ifølge Danmarks Statistik er der 1,6 millioner singler i Danmark - men kogebøgerne i dag er rettet mod familier, og ikke en-persons husstande. Som single bruger man typisk også mange flere penge på mad end en person i en gennemsnitsfamilie.

"Det skyldes ikke at singler spiser mere, men det er svært at få maden spist i tide, da supermarkedets mængdetilbud og pakninger ofte er for store. "Heraf kom idéen til at opskrifterne i kogebogen skulle være til én person", siger Yvonne Luff Gottfredsen, forfatter til Danmarks første kogebog af sin slags "UNDGÅ MADSPILD og tryl med dine rester ", som indeholder 4 ugers tilrettelagte madplaner, indkøbslister og opskrifter med fokus på madspild. Bogen fokuserer samtidig på at gøre det billigere for singler at spise sundt. "Hvis man er flere i husstanden, kan man bare gange opskrifterne op", tilføjer Yvonne Luff Gottfredsen. 

Louise på 31 år er single og medvirker i bogen: "Det har givet mig ro og overskud i hverdagen at følge bogens madplaner og givet mig en vished for, at jeg får en sund og varieret kost. I dag planlægger jeg mine måltider, og jeg er bevidst om, hvad jeg putter i indkøbskurven. Det har givet meget mindre madspild og en årlig besparelse på over 8.000 kr. på madbudgettet. Jeg er positiv overrasket over, at det ikke behøver at være dyrt at spise sundt". 

 

Det er ikke dyrt at spise sundere

Yvonne Luff Gottfredsen blev inspireret til at skrive kogebogen gennem sit arbejde som kostrådgiver og sundhedscoach. "Mange giver udtryk for, at det er for dyrt at spise sundt, eller at det er for tidskrævende og uoverskueligt at lave sund mad i en travl hverdag ", fortæller Yvonne Luff Gottfredsen. "Da jeg selv er opvokset med, at mad ikke smides i skraldespanden, var det naturligt for mig, at kogebogen skulle have fokus på at undgå madspild ", tilføjer Yvonne Luff Gottfredsen. 

Bogen er opdelt i tre dele, hvor den første del giver inspiration til at komme godt i gang med bogens tips til en sundere livsstil, undgå madspild og til at forlænge madvarernes holdbarhed og spare penge på indkøbsturen.

I anden del præsenteres en 4 ugers madplan for fem af ugens dage, inkl. indkøbslister og sunde, lækre og velsmagende hverdagsopskrifter. 

"Følger man dem, vil der i udgangspunktet ikke være noget madspild, når de fire uger er gået. I sidste afsnit Brug rub og stub tryller du videre, hvis du har rester til overs fra madplanerne. Her bliver du introduceret for lækre og kreative opskrifter på at bruge rub og stub af dine rester uge for uge", fortæller Yvonne Luff Gottfredsen. 

Selina Juul, stifter af den snart 10-årige toneangivende organisation mod madspild Stop Spild Af Mad, har skrevet forord til bogen. Hun glæder sig over bogens udgivelse: "Bogen er virkelig en 'first mover' på området. Det er på tide at udgive kogebøger som denne for både at tilgodese de 1,6 millioner danske singler og samtidigt hjælpe dette store segment med at undgå madspild." 

 

Besparelser på op til 36.000 kr. om året

Opskrifterne er baseret på de officielle kostråd, så kroppen får de næringsstoffer, den har brug for, og hver dag er på 2000 kalorier. Madplanerne er afprøvet af en række testpersoner, som samstemmende oplevede at få det bedre og fik mere energi og overskud i testperioden. "Det gav dem god samvittighed både med omtanke for miljøet og for pengepungen, og de fortæller, at madplanerne gjorde det meget nemmere at spise sundt.", afslutter Yvonne Luff Gottfredsen. 

Single-testpersonerne har gennemsnitligt handlet ind for mellem 1.000-1.300 kr. i bogens testperiode, hvor familier på 4 har handlet ind for mellem 3600-4000 kr. Årligt har det givet nogle af testpersonerne en besparelse på over 8.000 kr. eller op til 36.000 kr. afhængig af om man er single eller en familie på flere.

"Det er mit udgangspunkt, at det ikke skal tage mere end 20-30 minutter at lave aftensmad. Vi lever i en travl hverdag, og det skal ikke stresse os at spise sundt - tværtimod, skal den sunde mad være med til at give os overskud til mere, f.eks. til det vi allermest har lyst til, " fortæller Yvonne Luff Gottfredsen.

 

"UNDGÅ MADSPILD og tryl med dine rester" viser vejen til at spise sundt, billigt og mere bæredygtigt. Velbekomme!"

 

__________________________________ 

 

Yderligere information:

 

Forfatter Yvonne Luff Gottfredsen:

Yvonne Luff Gottfredsen 

presse@yvonneluffgottfredsen.dk

tlf. 40 61 30 07

   

Fotografier download:

http://bit.ly/2CG5gBU 

Fotograf akkreditering: 

MBN-Foto v. Michael Bring-Nielsen 

 

Om Forfatteren: 

Yvonne Luff Gottfredsen er forfatter og iværksætter, 46 år og uddannet kostrådgiver og sundhedscoach. Yvonne arbejder til dagligt som kommunal sundhedskonsulent, hvor hun bl.a. vejleder og motiverer overvægtige voksne, børn og deres familier til en sundere kost og livsstil.


Kontaktperson:

Yvonne Luff Gottfredsen

Telefon: 40613007

presse@yvonneluffgottfredsen.dk

Afsender:

Yvonne Luff Gottfredsen

Telefon: 40613007

Heimdalsvej 16

6100 Haderslev

presse@yvonneluffgottfredsen.dk

http://www.yvonneluffgottfredsen.dk