CPH Half vil stille verdens stærkeste elitefelt

24. november 2017   |   Sparta Atletik & Motion  |  Flere pressemeddelelser

Verdens stærkeste kvindefelt, en lynhurtig nordmand og et herrefelt som igen kan jagte verdensrekorden. Det er en del af ønskerne for elitefeltet ved Copenhagen Half Marathon 2018.

Arrangørerne af Copenhagen Half Marathon har en klar drøm for løbet i 2018. På startstregen skal stå verdens stærkeste kvindefelt.

 "Vi har vist, at vi har ruten til, at der kan løbes rigtig stærkt, og at det bestemt er muligt at sætte en ny verdensrekord i den danske hovedstad, hvilket vi vil jagte for både mænd og kvinder i 2018. Derfor vil vi også se nogle af verdens allerbedste løbere i København igen i 2018, og vi har en drøm om, at vi kan samle verdens stærkeste kvindefelt," siger Henrik Paulsen, der er sportschef i Sparta Atletik & Motion.

Sportschefen kan hente optimisme ved at kigge på statistikken over samtlige halvmaraton i verden i 2017, hvor Copenhagen Half marathon målt på tiderne var det hurtigste løb, hvilket kan være med til at tække de bedste løbere til den danske hovedstad. 

Kvindernes svar på Usain Bolt 

Øverst på ønskelisten står kenyanske Joyciline Jepkosgei, der kan beskrives som kvindernes svar på Usain Bolt i den forstand, at hun i år har sat verdensrekord på verdensrekord.

"Hun ville være fantastisk at få til start, og det er bestemt noget, vi arbejder på. Hun har været hel suveræn i 2017, og der er ingen tvivl om, at hun vil kunne løbe rigtig stærkt i København og sætte en ny verdensrekord," siger Henrik Paulsen, som også satser på, at den trio som i årets løb alle kom under 67 minutter er tilbage i 2018.

"Mændenes løb fik i år klart den største opmærksomhed, da det var tæt på en ny verdensrekord, men kvindernes løb havde virkelig også høj kvalitet. De tre første kvinder placerede sig alle i top 10 over de hurtigste kvinder i verden på halvmaraton distancen i 2017, så hvis de står klar i hovedstaden igen i 2018 sammen med Joyceline Jepkosgei, så er vi i hvert fald tæt på at have verdens stærkeste kvindefelt," siger Henrik Paulsen.

Lynhurtig nordmand 

De seneste par år er den mandlige verdensrekord blevet jagtet ved Copenhagen Half Marathon, og der manglede blot 17 sekunder i år, før der var blvet sat en ny verdensrekord. Her vandt Abraham Cheroben i tiden 58.40.

"Der er ingen tvivl om, at der kan sættes verdensrekord i København, men om det sker i 2018 er umuligt at sige, men herrernes elitefeltet vil have kvaliteten til at gøre det. Vi satser selvfølgelig på det stærkest mulige felt, og dette års vinder er forhåbentlig på startstregen igen, da han i 2017 har vist, at han er verdens bedste på distancen," siger Henrik Paulsen.

På startstregen vil helt sikkert også være en række afrikanske løbere, som alle har potentialet til at jagte en ny verdensrekord, men der er også en nordmand, som står højt på ønskelisten.

"Norske Sondre Nordstad Moen har tidligere i år løbet 59.48 på halvmaraton. Det gør ham til den hurtigste europæer i år og den tredje hurtigste igennem tiderne. Ham vil vi meget gerne have til start ved Copenhagen Half Marathon, og det er bestemt langt fra usandsynligt, at han står klar i København den 16. september," siger Henrik Paulsen.

Tilmeldingen til Copenhagen Half Marathon 2018 er åbnet den 1. december. 

Om CPH Half Marathon 

Arrangører: Dansk Atletik Forbund og Sparat Atletik & Motion

Bidragsyder: Nordea-fonden

Samarbejdspartnere: Sport Event Denmark, Frederiksberg Kommune, København Kommune, Wonderful Copenhagen. 

Dato: 16. september 2018 

Start og mål: Øster Alé, København 

Deltagergebyr: 475 kroner inklusiv nike løbe t-shirt og finisher medalje 

Deltagermax: 25.000 

 

 

Kontaktperson:

Martin van Dijk

26292691

martin@sparta.dk

Afsender:

Martin van Dijk

Gunner Nu Hansens Plads 11
2100 København Ø

35266900

sparta@sparta.dk

http://sparta.dk