Åbent brev til statsminister Lars Løkke Rasmussen

29. juni 2010   |   SF Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

"Det kan godt være, at din søn ikke kender til ungdomsarbejdsløshed, sådan som du fortalte Folketinget, da du trådte til som statsminister for godt og vel et år siden. Men det er der desværre efterhånden relativt mange andre unge, der gør." Sådan skriver SF Ungdoms Landsformand i et åbent brev til statsministeren.

Åbent brev til statsminister Lars Løkke Rasmussen

I anledning af SF Ungdoms sommerkampagne 2010 om ungdomsarbejdsløshed

Kære Lars,

Det kan godt være, at din søn ikke kender til ungdomsarbejdsløshed, sådan som du fortalte Folketinget, da du trådte til som statsminister for godt og vel et år siden. Men det er der desværre efterhånden relativt mange andre unge, der gør.

Derfor vil jeg gerne fortælle dig om Andreas. Andreas er 22 år og bor i Vanløse ved København. Han blev samfundsfaglig student fra Østre Borgerdyd Gymnasium sidste sommer og har været jobsøgende siden december. Han er på kontanthjælp og skriver jobansøgninger, men der er enormt mange ansøgere til hver stilling, så det er svært.

For eksempel har Andreas søgt en stilling som pædagogmedhjælper, som han ikke fik – der var i alt 200 ansøgere til én stilling.

Andreas synes ikke, at det er sjovt at rende rundt uden at have noget meningsfyldt at lave. Da han gik ud af gymnasiet var hans plan at tage et gymnasialt suppleringskursus i matematik, så han kunne komme ind på sit drømmestudie: sociologi på Københavns Universitet. Desværre dumpede han kurset i matematik.

Der findes mange andre unge som Andreas, Lars. Mange, der gerne vil have et job, men som ikke kan få det. Både unge, der har afsluttet en ungdomsuddannelse som Andreas, men også masser, der er uddannede akademikere eller håndværkere. Og de kan ikke bare tage sig sammen og søge nogle flere jobs – alt for ofte er der, som i Andreas’ tilfælde, uoverkommeligt mange konkurrenter. I marts måned var der gennemsnitligt ni arbejdsløse pr. ledigt job.

Jeg synes, at I skulle tage Andreas og de 63.000 andre unge arbejdsløse alvorligt. I kunne for eksempel starte med at droppe de massive uddannelsesnedskæringer i jeres spareplan og i stedet investere i ordentlige uddannelser med en SU til at lave af, så studierne bliver et favorabelt alternativ til arbejdsmarkedet eller ledigheden.

Som landets statsminister har du sammen med resten af din regering et ansvar for at hjælpe alle de unge tilbage på rette kurs. Og det gør I altså ikke ved evindelige nedskæringer og SU-forringelser.

Venlig hilsen,
Pelle Dam
Landsformand for SF Ungdom
Fiskedamsgade 20, 1. tv.
2100 København Ø

Kontaktperson:

Pelle Dam

21 45 50 29

pelle@sfu.dk

Afsender:

SF Ungdom

Blegdamsvej 24A
2200 København N

35 36 17 77

sfu@sfu.dk

http://www.sfu.dk