Bedre betingelser for stressramte elever i gymnasiet

04. juli 2018   |   Vejen Gymnasium & HF  |  Flere pressemeddelelser

Lige for tiden udklækkes landets studenter, og med dem kommer også den evige debat om karakterer. I de seneste år er omtalen om stressede elever i landets gymnasier steget markant, og en særlig stressfaktor for mange er karakterræset, og kravene fra de forskellige videregående uddannelser. Det kan føles som en konstant byrde på skuldrene, hele tiden at skulle leve op til krav, uanset om det er én selv eller andre der stiller dem. Det kan ofte være svært at afgøre om symptomerne på stress skyldes travlhed, reel angst eller problemer, der ligger uden for skolen. Uanset årsagen er det vigtigt at sætte fokus på problemet, så man kan skabe bedre trivsel for gymnasieelever.

Nye tiltag sætter fokus på problemet i Vejen

På Vejen Gymnasium & HF tager de problematikken seriøst. Her er tilgangen at møde eleverne i øjenhøjde og derfra arbejde med løsninger på at forbedre den generelle trivsel. Ét af tiltagene er blandt andet at arbejde sig væk fra karaktergivning som et simpelt tal og i stedet supplere med samtaler og feedback.
Dette skal give eleverne større forståelse for de grundlag, som karakterne bliver givet på, og hvordan man skal arbejde for at forbedre sit faglige niveau. På den måde håber de at kunne modarbejde noget af den uvished og følelsen af utilstrækkelighed, som ofte kan være forbundet med karaktergivning. 

 

Tilbud om studiecoach

For at skabe et bedre undervisningsmiljø har gymnasiet ansat en studiecoach, der skal varetager samtaler med de elever, der har brug for det. Ifølge rektor, Lars Amdisen Bossen, er en vigtig faktor for en bedre trivsel, at eleverne har nogen at snakke med om deres problemer og altid ved, hvor de skal gå hen for at få hjælp. Således varetager gymnasiets studiecoach, Lena Lange Sørensen, samtaler om alle former for problemer, store som små.
Det gælder altså både, hvis det er karakterer, der presser, eller hvis man har sociale eller personlige problemer, som trykker. Studiecoachen er ansat fuldtid, og størstedelen af hendes arbejde består i at føre samtaler med eleverne. Desuden står hun for at arrangere kurser i eksamensangst, så eleverne har mulighed for at udfolde deres fulde potentiale på trods af de særligt stressende eksamenssituationer. 

Kontaktperson:

Lars Amdisen Bossen

75363277

vg@vejengymnasium.dk

Afsender:

Lars Amdisen Bossen

Petersmindevej 3
6600 Vejen

75363277

vg@vejengymnasium.dk

https://www.vejengymnasium.dk/