E-mail

Password

 

Pressesystemet ApS
Axel Gruhns Vej 2B
8270 Højbjerg


CVR: 34713316

 

  Dankort 
  Visa 
  Visa Electron 
  Master Card 
  Maestro 
  JCB 

Handelsbetingelser

 

Publiceret den 8. september 2017

Anarkismens tid - En brevveksling mellem Peter Kropotkin og Georg Brandes

Ny bog præsenterer for første gang på dansk korrespondancen mellem den russiske fyrste og anarkist Peter Kropotkin og den danske litterat Georg Brandes.

Der kan være mange grunde til at læse brevvekslingen fra slutningen af 1800-tallet til efter Den russiske Revolution mellem vor egen internationalt berømte litterat, Georg Brandes, og den ligeså navnkundige russiske anarkist og adelsmand, fyrst Peter Kropotkin, som Det Poetiske Bureaus Forlag nu for første gang udgiver i dansk oversættelse (de skrev sammen på fransk) ved Vagn Lyhne & Lis Norup, der også har udstyret bogen med forord og noter.

Alene dette forord, med beskrivelse af de to mænds respektive baggrunde og fortællingen om det politiske mord, der første til korrespondancen, er spændende som en,ja ... kriminalroman. Brevene beskriver både de to mænds politiske tanker og overvejelser og de hændelser i dagspressen, som de tager farve af. En del af problemstillingerne ligner vor tids:

"Det eneste, som har undret mig en smule i Deres skrifter, er Deres ubetingede tillid til folkets visdom. Jeg ville ønske, jeg kunne dele den. Man siger som regel, at der kun er én russer, som har så høje tanker om folket, nemlig Leo Tolstoj. Men der findes jo da i hvert fald to, eftersom De også er russer."

Foruden den historisk vigtige og interessante litterære og politisk-filosofiske udveksling mellem de to store ånder, giver bogens breve anledning til mødet med en verden, hvor postvæsenet - med adskillige daglige omdelinger - ordnede det, man i dag har sms'er til, som her i 1896:

"10. juli 96, Kære hr. Kropotkin, hvis det er i orden med Dem, tager jeg toget, som afgår fra Charing Cross 17.02 lørdag. Jeg glæder mig til at gense Dem. Deres meget hengivne G. Brandes".

Udgivelsen er nr. 32 i serien Bureauets Lommebibliotek der præsenterer primært gammel, men også ny litteratur fra hele verden og engang imellem også fra Danmark. Alle bøger i serien koster fra 100-200 kr. og er lige til at stikke i lommen når man er på
farten.

Anmeldereksemplar kan rekvireres ved henvendelse til nedenstående email-adresse.

Kontaktperson:

Redaktionen

Telefon: 23620149

info@detpoetiskebureau.dk

Afsender:

Det Poetiske Bureaus Forlag

Telefon: 23620149

Møllegade 23A, kld

2200 Kbh N

info@detpoetiskebureau.dk

http://www.detpoetiskebureau.dk

Filer og billeder