Aarhus-firma klæder modebranchen sikkert på

07. februar 2018   |   Compliance House  |  Flere pressemeddelelser

Ulovlige kemikalier er hvert år skyld i mange tilbagekaldelser af beklædningsgenstande og andre tekstiler. For at undgå dette har Miljøstyrelsen og Nordisk Ministerråd hyret Aarhus-virksomheden Compliance House til at udvikle et værktøj, der skal klæde den nordiske modebranchen på til at styre uden om ulovlig kemi i produktionen. Værktøjet blev præsenteret ved Copenhagen Fashion Week fredag d. 2. februar.

Fredag eftermiddag kulminerede det et år lange projekt, som Compliance House - med base i Risskov - har arbejdet på for Miljøstyrelsen og Nordisk Ministerråd. Her blev resultatet præsenteret for modeindustrien, som var samlet i København til modeugen.

"Vi har udviklet et værktøj, der skal gøre det nemmere for designere, konstruktører, indkøbere og andre i modebranchen at identificere potentielle risici for farlige kemikalier i deres produkter, inden de bliver produceret. På den måde undgår virksomheden eventuelle tilbagekaldelser, spildte ressourcer og dårlig omtale," fortæller Anna Lyster, som er medejer af konsulenthuset Compliance House, der bl.a. rådgiver virksomheder om produktsikkerhed.

Kræver ikke kendskab til kemi
Målet har været at lave et værktøj, som ikke kræver et større kendskab til kemi, men som netop er nemt at gå til - også for folk, som ikke nødvendigvis er uddannet kemiingeniør.

"Man indtaster, hvilke specifikke materialer produktet er sammensat af - fx bomuld, ruskind og metalknapper. Herefter vejleder værktøjet omkring, hvad virksomheden skal være opmærksom på. Det kan fx fluorstoffer i overfladebehandlingen af bomulden - som er meget aktuelt netop nu - eller bly i knapperne, der udløser en advarsel. Med det her værktøj kan virksomheden altså nemmere se, hvor i leverandørkæden der skal sættes ind over for potentielt ulovlige kemikalier," forklarer Vivi Schytt, der også er medejer af Compliance House og uddannet kemiingeniør.

Projektet er en del af en større fælles nordisk indsats om kemikalier i tøj og andre tekstiler.


Om SaferTextiles.eu
På hjemmesiden SaferTextiles.eu kan tekstilvirksomheder finde hjælp til at opdage og dermed undgå ulovlige kemikalier i deres produktion. Det kan de bl.a. ved at benytte det værktøj, som er udviklet til hjemmesiden af Compliance House for Miljøstyrelsen og Nordisk Ministerråd.

Læs evt. mere på www.safertextiles.eu

Om Compliance House
Compliance House er et konsulenthus, der rådgiver danske og internationale virksomheder om krav og regler til deres produkter, produktion og produktionsforhold - herunder om etik og miljøhensyn. Bag Compliance House står: Anna Lyster, der har mange års kommerciel erfaring med ansvarlig indkøbs- og leverandørstyring inden for mode- og livsstil, og Vivi Schytt, som er uddannet kemiingeniør og har stor erfaring med kemi i forbrugerprodukter.

Læs evt. mere på www.compliance-house.com

Kontaktperson:

Anna Lyster & Vivi Schytt

71 70 59 65 / 40 11 09 20

mail@compliance-house.com

Afsender:

Anna Lyster & Vivi Schytt

Stokagervej 5
8240 Risskov

71 70 59 65

mail@compliance-house.com

https://www.compliance-house.com