Wacker Neuson stamper på sikkerhed og miljø

19. januar 2016   |   MESSE C Fredericia  |  Flere pressemeddelelser

Nye fjernstyrede pladevibratorer og batteridrevne stampere er i fokus på Wacker Neusons stand på Kloakmessen i Fredericia

 

At stå i sikker afstand fra pladevibratoren måske endda i tørvejr med en fjernbetjening, der får pladevibratoren til at reagere lige så præcist, som en fjernstyret bil, er naturligvis behageligt, men det er også en stor forbedring af arbejdsmiljø og sikkerhed.

Derfor er Wacker Neusons nye pladevibratorer, DPU80R og DPU110R en stor forbedring af arbejdsmiljøet. Alle producenter har arbejdet med at reducere hånd- og armvibrationerne, men ingen har kunnet undgå dem helt, så længe, der er en fysisk forbindelse mellem den vibrerende plade og håndtaget, men fjernbetjeningen løser problemet helt. Samtidig er risikoen for at blive presset op mod eksempelvis siderne i en gravekasse helt væk.

- Det helt afgørende er den hurtige reaktion og manøvredygtigheden på de nye pladevibratorer. Jeg var som udgangspunkt skeptisk overfor fjernbetjeningen, men de reagerer virkelig hurtigt og giver dermed mulighed for at komprimere rigtig effektivt, siger Kristen Holst Outzen fra Wacker Neuson.

DPU80R vejer 720 kg og slår med 80 Kn i en bredde på 670 eller 770 millimeter, mens DPU110R vejer 830 kg og slår med 110 Kn i en arbejdsbredde på 870 eller 970 millimeter.

Fælles for de fjernstyrede pladevibratorer og en anden nyskabelse fra Wacker Neuson – de batteridrevne stampere er, at operatøren undgå udstødningsluften.

Akkustamperne til opladning har samme komprimeringskapacitet som tilsvarende benzinstampere, men de har massive fordele for operatøren og det omgivende miljø og er samtidig særdeles økonomiske med lavere vedligeholdelsesomkostninger og ca. 55% lavere omkostninger til opladning sammenlignet med benzinforbruget.

- De kunder, der indtil nu har fået præsenteret akkustamperne, har været meget positive og interesserede. Wacker Neuson er det første firma med en stamper til opladning, og alle siger, at det er vejen frem, blandt andet fordi man kan køre med dem indendørs, og fordi operatøren undgår udstødningsluften, som kan være et stort problem eksempelvis i dybe udgravninger med ringe luftcirkulation, siger Kristen Holst Outzen.

Akkustamperne findes i to versioner. Den lille AS30 er en specialstamper til komprimering i rørgrave. Den større AS50 er målrettet alle typer stamperopgaver.

Wacker Neuson er den første leverandør med batteridrevne stampere, som dermed arbejder helt uafhængigt af strømforsyning og ledninger og samtidig helt emissionsfri, så de overholder selv de strengeste miljøregler.

Wacker Neuson er på stand 3102 i hal D.

Billedtekst:
1):
De nye fjernstyrede pladevibratorer fra Wacker Neuson har en veludviklet manøvreevne. Fjernstyringen er et stort fremskridt for arbejdsmiljøet og sikkerheden.

2):
De batteridrevne stampere fra Wacker Neuson sikrer et helt emissionsfrit miljø for medarbejderne og er dermed også velegnede indendørs.

Kontaktperson:

Messechef Lars Søndergaard

75922566

ls@messec.dk

Afsender:

MESSE C Fredericia

Vestre Ringvej 101
7000 Fredericia

75922566

messec@messec.dk

http://www.messec.dk