Voldsomt personligt mareridt udkommer som single - "Bruno's Children"

11. december 2021   |   Open Door Records  |  Flere pressemeddelelser

Stærkt nyt udspil fra Bruno Skibbild sætter fokus på myndigheders overgreb på børn. Sangen ”Bruno’s Children” tager et stort livtag med en voldsomt traumatiserende oplevelse fra 2007, hvor Herning Kommune akut fjernede Brunos dengang 4-årige tvillinger efter falske anklager om incest

Den danske sanger og sangskriver, Bruno Skibbild, skyder 2022 i gang med at udgive sin syvende single.

Efter en periode, hvor Bruno i sin lyrik har kredset om ”håb i svære tider”, går han i sangen ”Bruno’s Children” helt ind til kernen af sin egen frygt – et voldsomt personligt mareridt.

”I min debut-single fra 2019, ”A World Tomorrow” sang jeg om accepten af en verden og et liv på godt og ondt. Den sang handler om at bevare håbet, selvom det ser mørkt ud. På samme tid handler den om at være taknemmelig for de gode dage, som ikke er nogen selvfølge”, siger Bruno Skibbild.

I sangen ”Bruno’s Children” tager han endnu et stort livtag med en voldsomt traumatiserende oplevelse fra 2007, hvor Herning Kommune reagerede på falske anklager om incest ved at foretage en akut tvangsfjernelse af Brunos børn - de dengang 4-årige tvillinger. Bruno Skibbild fik den store tur igennem kommunens vridemaskine, og han kunne blot se til, mens hans børn led gennemgribende skade på et børnehjem, hvor kommunen havde anbragt dem. Her var tvillingerne fuldstændig isolerede fra familie og netværk.

Kommunalt overgreb på børn
”Det var en grum oplevelse, der strakte sig over otte måneder, selvom Herning Kommune allerede efter en uge vidste, at anklagerne mod mig var usande. Den oplevelse har ikke været gratis – hverken for mig eller mine børn”, siger Bruno Skibbild. ”Angst, sorg, vrede og følelsen af magtesløshed har ligget dybt i kroppen og psyken i årene efter”, fortsætter han.

Det er ikke første gang Bruno Skibbild kaster sin historie ud i æteren. Allerede i 2007, da sagen kørte, blev sagen dækket massivt af både Herning Folkeblad og TV-MidtVest. Senere har Bruno Skibbild deltaget i den offentlige debat om tvangsfjernelser, hvor han har plæderet for, at det i al sin enkelthed gælder om at tvangsfjerne de RIGTIGE børn – ikke blot færre eller flere per definition.

I 2018 udgav Bruno Skibbild bogen ”Far i klemme” på forlaget Powerpress, mens han også har delt sin historie på TV2 Nyhederne, Aftenshowet, BT, Information og Herning Folkeblad.

Nu bruger Bruno Skibbild så sin sangstemme til at kaste historien ud i verden.

”Bruno’s Children” udgives den 1. januar 2022 på Open Door Records

Faktaark

”Bruno’s Children” er indspillet og produceret hos OakMountainBlackSwamp i Gentofte.

Mændene bag OakMountainBlackSwamp (Emil Bæk, Johan Bæk og Jeppe Mangurten Tørsleff), har skabt en upbeat vibe omkring en ellers tung historie, og Bruno Skibbild lægger sin stærke vokal ud i en tydelig historiefortælling med et catchy omkvæd, som man har svært ved ikke at synge med på og danse til. Selv en sindig jyde vil ikke kunne undgå at vippe med storetåen.

”Vi har med vilje lavet en upbeat udgave. Historien er tung nok i sig selv, så den behøver ikke at bliver understreget i musikken”, siger Bruno Skibbild. ”Når jeg skriver en sang, og har lavet en form af den på min guitar, så ved jeg, at sangen kan gå mange forskellige veje afhængig af produceren og de andre musikere. I dette tilfælde blev det endelige produkt fuldstændig som jeg havde forestillet mig”, fortsætter han.

”Bruno’s Children” er den tredje single som Bruno Skibbild laver sammen med OakMountainBlackSwamp. De tidligere produktioner ”A World Tomorrow” og ”Long Walk” er blevet spillet på radiostationer på alle kontinenter, navnlig i UK, USA og Canada, men også en række lokalradioer i Danmark har lagt sendeflade til Bruno Skibbild.

Under den lange nedlukning i 2020-21 har Bruno Skibbild benyttet producere online, heriblandt Mark Sieling fra New York, der står bag sangene ”We pray for it every day” og ”Dead to me”.

Drew Jarvie fra Skotland har produceret sangen, ”When the Past is done”, mens Angie Kuske (UK) har produceret sangen ”She would never give in”.

Efter et par måneder (september og oktober), hvor Bruno Skibbild har turneret på de åbne scener for Singer & Songwriters i København, er han nu tilbage i maskinrummet hos drengene i Gentofte.

”Deres evner for at skabe harmonier og flerstemmigt kor, trækker tråde til Beatles, mens jeg selv primært er inspireret af Bruce Springsteen. Det giver en perfekt ramme om sangens historie – harmonierne bløder op – mens arven fra Springsteen giver sangen den tyngde og power som den skal have”, slutter Bruno Skibbild.

”Bruno’s Children” udgives den 1. januar 2022 på Open Door Records

Bruno Skibbild