Vild begejstring over Finanslov2015 hos unge socialdemokrater

13. november 2014   |   Danmarks Socialdemokratiske Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

Hos Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) udbrød der stor jubel, da hovedpunkterne for Finanslov2015 blev præsenteret for kort tid siden. Ifølge DSU viser finanslovsaftalen forskellene i dansk politik, og hvorfor en rød regering også er bedst for Danmark efter næste valg.

”Jeg kan næsten ikke få hænderne ned over hovedet”, lyder det fra DSU-formand Alexander Grandt Petersen, efter fremlæggelsen af aftalen omkring Finanslov for 2015.

Ifølge DSU-formanden viser, aftalen klart, hvorfor danskerne er langt bedre tjent med en rød regering;   

”Finanslovsaftalen viser klart, at regeringen ulige de borgerlige står for en politik, der kommer hele Danmark til gavn. Med aftalen styrker vi det danske arbejdsmarked og fremtidssikrer velfærdssamfundet. Det er ikke muligt med Lars Løkkes asociale nulvækst i velfærden,” udtaler DSU-formanden, og fortsætter;

”Fradrag på faglige kontingenter, flere penge til bedre sundhed, bedre ældreomsorg og børnepasning, er alle fantastiske initiativer, der kommer til at gøre en stor forskel for mange danskere. Og så er jeg utrolig tilfreds med, at vi får afskaffet den gensidige forsørgerpligt, som jo viste sig at have virkelig negative konsekvenser for mange familier.”

DSU har også været blandt de største kritikere af VKO’s og De Radikales dagpengereform fra 2011.

Derfor er DSU-formanden også glad for, at der er indgået aftale om en ny ydelse
for de, der falder ud af ordningen om den midlertidige arbejdsydelse. Det
ændrer dog ikke på, at DSU ønsker en endelig løsning på dagpengespørgsmålet;

”Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi har brug for en god og permanent løsning, der kan erstatte den jammerlige dagpengeaftale de borgerlige fandt på midt under den økonomiske krise. Men med en midlertidig ydelse, der kan sikre forsørgelse til de, der er ellers risikerede at skulle gå fra hus og hjem lige om lidt, har Socialdemokraternes endnu engang vist, at vi kæmper for de arbejdsløse”. 

For yderligere kommentarer, kontakt DSU-formand Alexander Grandt Petersen på tlf. 40955300.

Kontaktperson:

Alexander Grandt Petersen

23363693

agp@dsu.net

Afsender:

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom

Danasvej 7
1910 Frederiksberg C

40955300

agp@dsu.net

http://www.dsu.net