Viborg Bryghus’ IPA bedst

21. maj 2017   |   Danske Ølentusiaster  |  Flere pressemeddelelser

The Sound of Mosaic er ka?ret til “Bedste IPA-festivaløl pa? Danske Ølentusiasters traditionsrige Ølfestival i København.

Viborg Bryghus ? “The Sound of Mosaic”, en SMaSH IPA på 6,2%, må være faldet i publikums smag, eftersom den løb med mere end dobbelt så mange stemmer som nummer to.

Emnet for årets brygkonkurrence var IPA (India Pale Ale) – en solidt humlet engelsk øltype.

Viborg har taget i teten, hvad ølentusiasmen angår. Danske Ølentusiasters lokalafdeling i byen genopstod sidste år efter et par års pause, og Viborg Bryghus har i adskillige år vist, at man kan brygge øl i byen.

Viborg Bryghus vinderøl er brygget efter SMaSH princippet, hvilket betyder Single Malt and Single Hop. Der er anvendt det fineste pale ale-malt til mæskningen, og frisk mosaic- humle – denne IPA er First Worth Hopped, Whirlpool Hopped og naturligvis også tørhumlet.

Konkurrencen er hård på Ølfestivalen, hvor op mod 100 stande præsenterer langt over 1.000 forskellige øl fra flere hundrede bryggerier.

Med mere end sædvanlig jysk beskedenhed mere end antydede bryggeren fra Viborg, at der var bedre IPA’er på Ølfestivalen, men gæsterne på festivalen var ikke i tvivl om The Sound if Mosaics kvaliteter

Danske Ølentusiaster er en uafhængig forbrugerorganisation med omkring 8.700 medlemmer fordelt på 50 lokalafdelinger, der siden stiftelsen i 1998 har arbejdet for udbredelsen af og kendskabet til kvalitetsøl og ølkultur. 

Kontakt
• Hans Peter Jepsen, formand for Danske Ølentusiaster: 51 51 28 36,hans.peter.jepsen@ale.dk
• Christian Andersen, presseansvarlig i Danske Ølentusiater: 51 21 31 41,christian.andersen@ale.dk