Vi kan ikke få jul nok på arbejdspladsen

07. december 2016   |   Teglkamp & Co.  |  Flere pressemeddelelser

Jul er ikke bare noget vi holder sammen med familien. Jul holder vi også hele december måned på arbejdspladsen. Og vi elsker det!

Teglkamp & Co har undersøgt, hvor meget juleriet fylder på arbejdspladsen og det er ikke så lidt. Ledelsesrådgiver Susanne Teglkamp, som har forestået undersøgelsen udtaler: ”Det kan godt være, at vi bruger en del tid på julehygge på arbejdspladsen, men det skal ses som en investering i fællesskab og virksomhedskultur. Det kan selvfølgelig være svært at måle direkte på bundlinjen, men man skal altså ikke undervurdere den positive effekt, det kan have.”

”Omverdenen har undret sig over, hvad det er for noget med Danmark og det der mærkelige ord: Hygge. Undersøgelsen om julerier på arbejdspladsen, indrammer meget godt, hvad det er vi danskere gør, når vi hygger”, forklarer Susanne Teglkamp og fortsætter ”det handler om samvær, spise, traditioner, lys i mørket, at have det rart sammen.”

Uofficiel Danmarks kanon over jul på arbejdspladsen

Skulle man lave en kanon over, hvilke julerier, der foregår på de danske arbejdspladser, så ser top 5 således ud:

1: Julefrokost (holdes på 88% af deltagernes arbejdspladser)    

2: Julepynt på arbejdspladsen (på 69% af deltagernes arbejdspladser)

3: Julegaver til medarbejderne (67% modtager julegaver fra deres arbejdsgiver *) 

4: Juletræ på arbejdspladsen (48% kan glæde sig over juletræ på arbejdspladsen) 

5: Gløgg og æbleskiver på arbejdspladsen (tilbydes 44% af deltagerne)  

* Når det drejer som om julegaver er der en væsentlig forskel på offentlige og private arbejdspladser. På 8 ud af 10 private arbejdspladser gives der julegaver til medarbejderne, hvor det tilsvarende kun er på 4 ud af 10 offentlige arbejdspladser. 

Vi hygger os på arbejdspladsen i december måned 

Selvom december jo er en kort måned, så kunne man måske tro, at det blev for meget med alle julerierne på arbejdspladserne. Men nej, vi elsker det og hygger os gevaldigt i hele julemåneden på arbejdspladsen. 8 ud af 10 af deltagerne har i undersøgelsen tilkendegivet, at de synes godt om julerierne på arbejdspladsen og finder dem hyggelige, beretter Susanne Teglkamp. 

Deltagerne har knyttet kommentarer til undersøgelsen: 

”Det er dejligt, at man kan hygge med og om sine kollegaer i december ved siden af det travle jag. Det gør måneden lidt anderledes.” 

”Jeg betragter det som en investering i godt arbejdsklima.”

Vi bliver glade for julegaverne fra chefen 

 Hvis arbejdsgiverne skulle overveje at sløjfe julegaverne til medarbejderne, så skal de nok lige tænke sig om en ekstra gang først. For medarbejderne sætter pris på julegaverne – også selv om det blot er mindre ting. 

I 2 ud af 3 virksomheder gives der julegaver til medarbejderne. Det kan godt løbe op i et anseeligt beløb for virksomheden. Men det kan svare sig, for langt de fleste – 8 ud af 10 medarbejdere - bliver glade for de gaver, de får. Kun hver 10. synes, at de ofte får noget ubrugeligt. 

Deltagerne i undersøgelsen har knyttet kommentarer, bl.a.: 

”Det er tanken, der tæller. Og jeg er glad for at firmaet tænker på sine medarbejdere.” 

”Som offentlig arbejdsplads er det en symbolsk gave vi giver/får, dvs. til under 100 kr. Det er tanken, der tæller, men den betyder til gengæld eget.” 

Ingen jul uden julefrokost på arbejdspladsen

På 9 ud af 10 arbejdspladser holdes der julefrokost. Julefrokosten er en tradition, som af mange medarbejdere anses som et af årets højdepunkter og som man derfor skal holde fast i – næsten uanset hvad. Således er det kun hver 5. der synes at julefrokosten skal sløjfes, hvis virksomheden er i økonomisk bekneb.

Deltagerne har kommenteret, eksempelvis:

”Ingen julefrokost, det vil være vejen til at nedlægge arbejdspladsen!!!!!!!!!!!”