Verdens største etapecykØLtur med ølrelationer køres for 7. gang i Danmark.

24. juni 2016   |   Danske Ølentusiaster  |  Flere pressemeddelelser

Så er Tour de Bière for 7. gang på plads fra den 25. juni til den 3. juli 2016. I alt 33 cyklister og 3 servicefolk forventes at tage på Tour de Bière

Vi er bestemt ikke et almindeligt cykelhold, alene gennemsnitsvægten på ca 0,1 ton pr person og forskellige typer cykler – bortset fra 3 hjulede – har været repræsenteret blandt deltagerne, der har en alder fra først i 30’erne til midt i 70’erne. Alle kendetegnet ved at være livsnydere såvel oplevelsesmæssigt, kulinarisk som socialt. Deltagerne kommer fra alle dele af Danmark, hvorfor der er rigtig god mulighed for at få en god reletion til et godt lokalpræget indslag. Mange af deltagerne har været med på flere af de tidligere ture.

Endnu engang er der lagt op til en helt cykØLentusiastisk og fantastisk rejse gennem det danske og norske landskab. Ved ethvert stop undervejs vil et højtrungende ”Højt Skum” gjalder gennem landskabet og på besøgsstederne fra den 25. juni 2016, og dermed få sendt en flok energiske cykØLfolk af alle slags videre på ruten i årets Tour de Bière.
I de mange kropsnære grønne trøjer samt 1 gul førertrøje og 1 rød prikket ’bjergtrøje’ begiver de hårdt trænede atleter sig ud på en uges bryggeribesøg og ca. 650 kilometers oplevelser på midt- og nordjyske veje, med en afstikker til Norge hvor turen går fra Larvik til Oslo og retur til Frederikshavn. Afslutning bliver i Ålborgområdet med en velfortjent fest. Sikkert med en lokal egnsret som hovedret.

Ruten – vi skal køre er planlagt som:
25. juni Start i Randers videre mod Thorning
26. juni Thorning, Viborg til Skive
27. juni Skive, Struer til Thisted
28. juni:  Thisted, Fjerritslev, Brovst, Løkken og Vrå  
29. juni:  Vrå, Hjørring mod Hirtshals og færge til Larvik
30. juni:  Larvik til Drammen
1. juli:  Drammen til Oslo og aftenfærgen til Frederikshavn
2. juli:  Frederikshavn mod Ålborg
3. juli:  Afslutning med morgenmad og hjemrejse

De 8 køredage har hver dag forskellige turledere, hvis pligt er, at styre feltet gennem dagens rute, med de oplevelser der er mulighed for undervejs. De enkelte dages turledere sørger også for, at der kommer lidt kulturelle informationer og stop ind i den aktuelle dagsrute.

Alle har sikkert gjort meget ud af træningen. Specielt fortæller vor norske deltager Odd Hølland, der har deltaget i alle foregående Tour de Bière, at etaperne 6 og 7 indeholder væsentlige højdemeter som skal bestiges. Odd’s råd til kammeraterne er, at få nogle bakke-km-træning i ben og pedaler, og noget bjergluft i ringene.
Vi har gjort det før og vi kan gøre det igen – positive vibrationer og socialt samvær.
Det ligger klart at også dette års tour vil bringe deltagerne forbi bryggerier, spændende udskænkningssteder, lokale DØE-afdelinger, og andre steder af såvel kulinarisk som ølentusiastisk interesse. Der er mere end 25 officielle stop undervejs.
Mere end 2/3 af feltet på årets Tour de Bière er personer der har deltaget i en eller flere af de tidligere Tour de Bière.

Når der hertil lægges en tour med en flok hyggelige mennesker, og med et uforligneligt sammenhold, ja så er der lagt i gryden – eller måske mere rigtigt: sat på sadlen - til en helt unik ferieoplevelse for alle med interesse for cykling og ølsmagning – i moderat form, og i afmålte doser, under tilsyn af det allestedsnærværende og ganske uundværlige servicecrew på 3 personer.

I 2016 er det som nævnt 7. gang den danske ølverdens Grand Tour skydes af sted, der er planlagt otte køredage samt afslutning med morgenmad søndag den 3. juli.
I år går starten fra Randers. Her vil cykØLholdet  blive sendt af sted fra.afsted lørdag den 25. juni.

Undervejs på Tour de Bière 2016 vil feltets aktiviteter kunne følges på feltets hjemmeside www.tour.ale.dk hvor der også vil være relevante rapporter efter hvert eneste besøg på bryggerier eller andre ølrelaterede steder.

Har lokalafdelingerne under Danske Ølentusiaster haft arrangementer under feltets besøg i lokalområdet, vil det også kunne følges på hjemmesidens rapporter.

Holdejer for Tour de Bière er Hans Peter Jepsen, Sønderborg og ledelsen bag planlægningen af årets tour er en sammensat ’junta’ med yderligere 3 personer.

Henvendelse vedr. denne presseinfo kan rettes til:

enten
Holdejer Hans Peter Jepsen   tlf. 51 51 28 36 hans.peter.jepsen@ale.dk
eller
Juntamedlem Torben Nielsen tlf. 23 34 78 21 tn.goodwill@mail.tele.dk
eller
Juntamedlem Kim Hyttel       tlf. 30 66 88 46 kim.hyttel@vip.cybercity.dk


se også www.tour.ale.dk


 

Kontaktperson:

Hans Peter Jepsen

51 51 28 36

hans.peter.jepsen@ale.dk

Afsender:

Danske Ølentusiaster

Kirkeskovvej 1
4660 Store Heddinge

45 82 34 00

sekretariat@ale.dk

http://ale.dk