Urpremiere på nyskrevet Dansk musical – JYSK MUSIKTEATER i Silkeborg præsenterer Musicalen DREWSEN – PAPIBYEN VED HIMMELBJERGET

17. oktober 2021   |   JYSK MUSIKTEATER  |  Flere pressemeddelelser

Urpremiere på nyskrevet Dansk musical – JYSK MUSIKTEATER i Silkeborg præsenterer Musicalen DREWSEN – PAPIBYEN VED HIMMELBJERGET Premiere Lørdag D. 23. oktober på JYSK MUSIKTEATER i Silkeborg I anledning af Silkeborgs 175 jubilæum skildres den gribende fortælling om de farverige personligheder, der stod bag Silkeborgs opståen for 175 år siden. Pionerbyen der opstår ud af ingenting i ‘det mørke Jylland’ – bliver i den nyskrevne musical et billede på et Danmark der forvandles og danner samtidig ramme om en opsigtsvækkende broderrivalisering og et intenst kærlighedsdrama.

Urpremiere på nyskrevet Dansk musical – JYSK  MUSIKTEATER i Silkeborg præsenterer Musicalen DREWSEN – PAPIBYEN VED HIMMELBJERGET

Premiere Lørdag D. 23. oktober på JYSK MUSIKTEATER i Silkeborg

I anledning af Silkeborgs 175 jubilæum skildres den gribende fortælling om de farverige personligheder, der stod bag Silkeborgs opståen for 175 år siden. Pionerbyen der opstår ud af ingenting i ‘det mørke Jylland’ – bliver i den nyskrevne musical et billede på et Danmark der forvandles og danner samtidig ramme om en opsigtsvækkende broderrivalisering og et intenst kærlighedsdrama.

Oplev Mathias Flint i rollen som Drewsen og Maria Skuladottir som hans kone, Johanne Amalie Kümmel, og nyd den skønne musik, der er skrevet til forestillingen af Peter Rosendal.

Michael Drewsen er som grundlægger af papirfabrikken og den nye by ved Gudenåen historiens naturlige midtpunkt. Man kan roligt sige, han var fremsynet: Han grundlagde moderne turisme med udgangspunkt i dampskibet Hjejlen, han blev valgt som medlem af den grundlovgivende forsamling og senere også til folketinget. Drewsen var desuden venner med to af musicalens andre centrale aktører, Frederik den 7. og H. C. Andersen.

Glæd dig til at få historien om et utrolig spændende kapitel af Danmarks historie krydret med stærke personlige dramaer. Fortællingen om Drewsen er nemlig også fortællingen om faderopgør, kærlighedsaffærer og et opgør mellem to brødre.

Forestillingen bliver en markant del af den omfattende fejring af Silkeborgs 175-års jubilæum og er støttet af Spar Nord Fonden, A. P. Møller Fonden og Silkeborg Kommune.

Forestillingen spiller i perioden 23.oktober til 7. November.

Manuskript: Simone Isabel Nørgaard

Musik: Peter Rosendahl

Sangtekster og musik: Helle Hansen

Iscenesættelse: Thomas Agerholm

Kapelmester: Henrik Svenning

Scenografi: Jens Frausing

Kontakt musikteatrets direktør Niels Kaas for yderligere information – niels@jmts.dk - 23462612 Se mere på www.jmts.dk

Med venlig hilsen | Best regards

Niels Kaas

Direktør

Kontaktperson:

Jysk Musikteater

23462612

niels@jmts.dk

Afsender:

JYSK MUSIKTEATER

Papirfabrikken 80
8600 Silkeborg

23462612

niels@jmts.dk