Unge socialdemokrater skal hjælpe Hillary Clinton

13. oktober 2016   |   DSU  |  Flere pressemeddelelser

Hele 40 medlemmer af Danmarks Socialdemokratiske Ungdom tager i dag turen over Atlanten for at sikre Demokraterne præsidentposten i endnu en periode.

40 unge socialdemokrater rejser i dag til ”Guds eget land” for at føre valgkamp for Demokraternes præsidentkandidat, Hillary Clinton.

”Det er jo kampen om verdens vigtigste politiske embede. Selv om det er amerikanernes valg, er det jo et valg, der påvirker resten af verden enormt meget. Det betyder noget, hvem der står i spidsen for en supermagt som USA – især for os i Europa. Derfor giver det rigtig god mening for os som danskere at kaste os ind i den kamp,” fortæller DSU’s forbundsformand Lasse Quvang Rasmussen.

På et 16 dages roadtrip fra Miami i syd til Chicago i nord skal de unge socialdemokrater igennem ikke mindre end otte stater og tilbagelægge næsten 3000 km i bil.

Med ophold i både Florida, Georgia, North Carolina, Ohio og Illinois skal de gøre deres for, at præsidenten efter nytår hedder Hillary Clinton og ikke Donald Trump. Både Florida, North Carolina og Ohio opfattes som svingstater og er altså særligt vigtige på vejen mod Det Hvide Hus. Netop her fokuserer partierne traditionelt deres kampagneindsatser.

”Vi skal over og lave amerikansk græsrodskampagne. Vi skal lære af amerikanernes valgkampsstrategier og nye metoder. Det var Obamas valgkampagne i 2008, der for alvor lærte os at bruge dør-til-dør-kampagne som et strategisk værktøj til den direkte vælgerkontakt. Det tog vi med hjem til Danmark. Og i 2012 lærte vi at holde watch-parties, hvor man ser de store dueller og debatter sammen foran fjernsynet og samtidig er vanvittigt aktive på f.eks. Twitter og Facebook. Amerikanerne er foran, og det skal vi lære af på vores tur,” forklarer Lasse Quvang Rasmussen.

Under opholdet i USA (frem til 29. oktober) kan DSU’s forbundsformand kontaktes på et midlertidigt telefonnummer – også med henblik på aftaler med medier, der er til stede i USA: +45 31 26 87 84.

Kontaktperson:

Lasse Quvang Rasmussen

+45 31 26 87 84

lqr@dsu.net

Afsender:

DSU

Kigkurren 8D, 3.tv.
2300 København S

+45 31 26 87 84

lqr@dsu.net

http://www.dsu.net