Unge SF'ere: Ubetinget støtte til Søvndals linje

03. april 2010   |   SF Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

SF Ungdom holder i denne weekend landsmøde i Strib. 250 landsmødedeltagere har netop givet deres fulde opbakning til Villy Søvndals modernisering af retspolitikken.

Pressemeddelelse, lørdag d. 3. april 2010

Unge SF’ere: Ubetinget støtte til Søvndals linje

SF Ungdom holder i denne weekend landsmøde i Strib. 250 landsmødedeltagere har netop givet deres fulde opbakning til Villy Søvndals modernisering af retspolitikken.

Dette års landsmøde i SF Ungdom har retspolitikken på dagsordenen. Debatten mundede ud i en vedtagelse af en konsekvent retspolitik, der sætter ofrene i første række. Der gøres dermed op med en tidligere tiders tøven fra venstrefløjens side, når spørgsmålet faldt på, hvordan man skal sanktionere overfor dem, der bryder fællesskabets normer.

SF Ungdoms Landsformand Pelle Dam udtaler:

”Vi vil en sammentænkning af resocialisering, forebyggelse og sanktioner overfor forbrydere. Kun på den måde kan vi få sat en stopper for bandekrig her og nu samtidig med, at vi nedsætter kriminaliteten på længere sigt.”

Pelle Dam fortsætter:

”VKO har ikke forhindret gangstertilstande i København. De har svigtet borgerne ved enøjet at fokusere på hårdere og mere straf. Venstrefløjen har på den anden side heller ikke altid leveret brugbare svar på de kriminalitetsproblemer, som vi står overfor. Vi fremlægger nu en ny vej. ”

SF er blevet kritiseret på det sidste, men de unge står altså bag Villy Søvndals kurs:

”Vi er glade for fornyelsen af SF og støtter den ét hundrede procent. Vi har fået 690 nye medlemmer de sidste tre måneder, så ungdommen er åbenbart enige”, afslutter SF Ungdoms formand, der ser ud til at blive genvalgt på landsmødet.

KONTAKT
Pelle Dam
Landsformand for SF Ungdom
+45 21 45 50 29
pelle@sfu.dk

Find links til pressefoto af Landsformand Pelle Dam og deltagerne på SF Ungdoms Landsmøde i Strib nedenfor.

BAGGRUND
Det har SF Ungdoms landsmøde blandet andet vedtaget i udtalelsen ”Beskyt fællesskabet – stop kriminaliteten”:

”Kriminalitetsbekæmpelse handler om at skabe en mere tryg hverdag for borgerne. Vi ved, at hverken straffe eller forebyggelse kan fjerne kriminaliteten alene, og derfor vil vi forsøge at finde en balance mellem den borgerlige regerings tro på hårdere straffe som en mirakelkur, der kan løse alt, og troen på, at alle problemer kan løses ved at sidde i en rundkreds og tale om tingene.”

”Når man begår en bestemt kriminel handling, er det ikke ”samfundets skyld”, men det er snarere udtryk for et personligt valg i situationen. Et valg som har konsekvenser for ofrene, konsekvenser for fællesskabet.”

”Vi vil for det første et opgør med højrefløjens ensidige fokus på hårdere fængselsstraffe. VKO har konsekvent svigtet, når det kommer til forebyggelse og rehabilitering. Hvis man vil beskytte fællesskabets interesser på langt sigt, er det helt afgørende, at man kan præsentere en stærk indsats for at få de kriminelle ud af deres løbebane og undgå, at der udklækkes nye forbrydere.

Vi vil for det andet et opgør med venstrefløjens berøringsangst over for sanktioner til forbrydere. Venstrefløjen har i årtier haft den bedste forebyggelses- og rehabiliteringspolitik, men har til gengæld haft kronisk uld i mund, når det kommer til at straffe dem, der overtræder reglerne. Hvis man vil beskytte fællesskabets interesser her og nu, er det helt afgørende, at man tør markere en klar konsekvens over for dem, der vælger at bryde lovgivningen. Venstrefløjen har desværre alt for ofte haft tendens til at tage forbryderens parti frem for ofrets.”