Ungdomsparti kræver grundlovsrevision

08. juni 2009   |   SF Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

Pressemeddelelse, mandag d. 8. juni 2009
SF Ungdom: Grundlovsrevision nu!

Hent pressemeddelelsen i Word-format samt pressefoto vha. link nederst i denne mail.


Danmarks største politiske ungdomsorganisation jubler over danskernes ja til ligestilling i kongehuset, men ser samtidig de relativt mange stemmesedler, der ikke bar et kryds ved ja, som et krav om en grundlovsrevision. SF Ungdom kræver ligestilling, menneskerettigheder og miljøhensyn skrevet ind i grundloven.

”Det er en fantastisk dag for ligestillingen i dag. Det er håbløst gammeldags med et kongehus, hvor mænd går forud for kvinder, så vi er jublende lykkelige over, at det nu er lykkedes at få skabt formel ligestilling mellem mænd og kvinder i kongehuset,” udtaler SF Ungdoms landsformand Pelle Dam.

”Samtidig synes jeg, at politikerne er nødt til at tage de mange blanke stemmer og de mange nejstemmer seriøst. Danskerne undlader jo ikke at stemme ja, fordi de er imod ligestilling, men fordi de ønsker en mere omfattende grundlovsrevision. Nu har vi skabt ligestilling i kongehuset, og det er rigtig dejligt, men hvorfor ikke også skrive ligestilling ind i grundloven som et generelt princip for vores samfund? Hvorfor ikke også skrive menneskerettigheder ind i grundloven? Hvorfor ikke også skrive klima- og miljøhensyn ind,” spørger Pelle Dam.

”I SF Ungdom håber vi, at politikerne vil tage dette her resultat seriøst og påbegynde processen med en mere gennemgribende revision af grundloven. Det er jo dybest set helt uholdbart med en grundlov, som de fleste almindelige mennesker ikke forstår et kuk af – den er jo skrevet i 1849. Lad os dog få en opdateret og moderne grundlov, der er til at forstå. Og lad os dog få skrevet ligestilling, menneskerettigheder og miljøhensyn ind,” udtaler SFU-formanden.

For flere oplysninger eller uddybende udtalelser, kontaktSF Ungdoms landsformand Pelle Dam på mobil 21 45 50 29 eller mail pelle@sfu.dk.

* * *

SF Ungdom er Danmarks suverænt største politiske ungdomsorganisation med over 3000 betalende medlemmer. SFU’s moderparti er Socialistisk Folkeparti.

Pelle Dam er 21 år gammel, formand for SFU og bosat på Amager. Han har orlov fra sit studie på Journalisthøjskolen i Århus for at hellige sig posten som SFU-formand på fuld tid.

Kontaktperson:

Pelle Dam

21 45 50 29

pelle@sfu.dk

Afsender:

SF Ungdom

Blegdamsvej 24A
2200 København N

35 36 17 77

sfu@sfu.dk

http://www.sfu.dk