Træn skolevejen og husk forsikringen

12. august 2018   |   Lenschow Erstatningsretten  |  Flere pressemeddelelser

I denne måned starter børn i hele landet i skole, og det øger risikoen for ulykker i trafikken, når de små begiver sig ud på vejene. Som forælder er der flere ting, du kan gøre, fortæller advokat med speciale i erstatningsret.

Snart strømmer tusindvis af forventningsfulde poder ud i trafikken på vej til skole, og det øger risikoen for ulykker. Sikkerhed i trafikken kommer med erfaring og træning, og derfor bør forældre træne med deres børn inden skolestart, mener advokat Berit Lenschow, der ejer Lenschow Erstatningsretten.

- Børn lærer ikke at begå sig i trafikken, hvis de sidder bag i en bil. De skal ud på vejene og gå eller cykle sammen med en ansvarlig voksen. Det er en fordel at bruge nogle af de sidste feriedage på at gå skolevejen med barnet, så barnet føler sig tryg og sikker, når det skal starte i skole. Udover de nye skolebørn kan forældrene også træne skolevejen med de lidt større børn, så turen er genopfrisket, før bøgerne igen skal studeres, siger Berit Lenschow.

Hun opfordrer til, at forældre vælger den sikreste rute, også selvom den måske er lidt længere at gå eller cykle, og træner den med barnet.

- Giv jer god tid. Lad barnet stille spørgsmål. Bed de lidt større børn lægge smartphonen i tasken, så de lærer at holde fokus på skolevejen – og husk cykelhjelmen! siger Berit Lenschow.

Hun understreger samtidig vigtigheden af, at forældrene husker at forsikre børnene – noget som en undersøgelse fra Codan viser, at hver femte forælder glemmer eller ikke gør, fordi de tror, at barnet er ulykkesforsikret via skolen eller kommunen.

- En skade kan få store konsekvenser for et barns fremtidige muligheder. Det er derfor vigtigt, at forældrene sørger for at ulykkesforsikre barnet, så det er dækket i tilfælde af en ulykke, siger Berit Lenschow.Læs mere om trafikulykker og erstatning på https://erstatningsretten.dk/personskader/trafikulykke/
Hvis du vil have gode råd til, hvordan du bedst træner med dit barn i trafikken, så kan du besøge www.sikkertrafik.dk/forældre
Bag siden står Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og Nordea-fonden, og her kan forældre få gode råd og øvelser til en trafiksikker skolestart. 

 

Kontaktperson:

Berit Lenschow, advokat og indehaver af Lenschow Erstatningsretten

33 60 87 88

berit@erstatningsretten.dk

Afsender:

Berit Lenschow, advokat og indehaver af Lenschow Erstatningsretten

Bjerggade 4K
6200 Aabenraa

33 60 87 87

berit@erstatningsretten.dk

http://erstatningsretten.dk