Tour'en kommer til Vendsyssel

12. juni 2012   |   Danske Ølentusiaster  |  Flere pressemeddelelser

I dagene fra den 5. til 7. maj gæstede Giro d’Italia Jylland. Det var stort, men nu bliver det endnu større: Tour’en kommer til Jylland! Og det bliver ikke bare et par etaper i det midtjyske, men hele hovedlandet på langs, 8 krævende etaper fra Aabenraa til Skagen.

Det drejer sig naturligvis om det traditionsrige internationale etapeløb Tour de Bière, som i år køres for tredie gang. De to foregående år er løbet godt nok startet i Jylland, men feltet bevægede sig begge år hurtigt mod øerne. I år bliver løbet i Jylland. Fra starten i Aabenraa den 30. juni fører løbet først rytterne gennem det sønderjyske, over Haderslev og Ribe til Fanø. Derefter går turen op gennem Vestjylland, over Fur og Thy til Vendsyssel for at slutte i Skagen. En rute der uden tvivl vil give det stærke felt store udfordringer, ikke mindst vestenvinden på de lange lige veje, hvor kampen om en plads på viften vil blive ekstrem hård.

Mange af rytterne i årets Tour de Bière kørte en uofficiel prolog på en del af Giro d’Italia ruten den 6. maj under navnet Giro della Birra, og selv på denne forholdsvis nemme rute blev det klart at Tour de Bière feltet, om muligt, stiller såvel fysisk som mentalt stærkere end i 2011 i dette års krævende Tour.

Der vil måske være langt mellem tilskuerne på de vindomsuste veje i det tyndt befolkede Vestjylland, men der er næppe tvivl om at forplejningszonerne overalt vil tiltrække et meget stort publikum. Langningen - denne for store etapeløb så afgørende disciplin - er helt speciel i Tour de Bière. Ikke alene foregår langningen under Tour de Bière i helt unikke forplejningszoner og inden for fastlagte tidsrammer, men der er også sat en kraftig begrænsning på mængden af forplejning hver enkelt rytter må modtage: En øl pr. rytter pr. forplejningszone! Denne restriktion hænger godt sammen med, at feltet bakker op om kampagnen ”Er du klar” – en kampagne mod spritkørsel – og støtter Natteravnene i deres bestræbelser på at gøre det sikkert for vore unge at færdes i nattelivet.

Tour de Bière 2012 gæster Vendsyssel den 6. og 7. juli
...og der er langning ved 5 bryggerier og et bette ølhus

7. og næstsidste etape, fredag den 6. juli, er med 109 km løbets længste, men med hele 4 langninger går det nok. Fra Aalborg går det mod Løkken Bryghus, hvor man forventer at se feltet klokken 11:00, og herfra mod Fisherman’s Rest i Nr. Lyngby lidt nord for Løkken hvor man ankommer ved 12:15-tiden. Herfra går det mod Hjørring og Bryghuset Vendia, hvor man vil være omkring klokken 14:45, og til sidst er der en længere strækning til målbyen Frederikshavn, hvor Jerry’s Bryghus står for langningen ved 18:00-tiden

8. og sidste etape, lørdag den 7. juli, sætter kursen mod Danmarks nordligste punkt, Grenen, med langning på vejen derop hos Det bette Ølhus i Aalbæk ved 11:30-tiden, og med mål og sidste langning på Skagen Bryghus omkring klokken 16:30 efter turen til Grenen

...alle er velkomne til at møde frem i langningsområderne.

Som alle andre store etapeløb har også Tour de Bière sin egen hjemmeside, hvor de enkelte etaper og feltets ryttere kan studeres inden det går løs den 30. juni i Aabenraa.

Klik ind på: www.tour.ale.dk

Se forventede ankomsttider på de enkelte etaper og find øvrige oplysninger i vedhæftede pressemeddelelse.

Kontaktperson:

Ole Madsen

40 21 57 28

ole.madsen@ale.dk

Afsender:

Danske Ølentusiaster

Kirkeskovvej 1
4660 Store Heddinge

45 82 34 00

sekretariat@ale.dk

http://ale.dk