Tour'en kommer til Limfjorden

12. juni 2012   |   Danske Ølentusiaster  |  Flere pressemeddelelser

I dagene fra den 5. til 7. maj gæstede Giro d’Italia Jylland. Det var stort, men nu bliver det endnu større: Tour’en kommer til Jylland! Og det bliver ikke bare et par etaper i det midtjyske, men hele hovedlandet på langs, 8 krævende etaper fra Aabenraa til Skagen.

Det drejer sig naturligvis om det traditionsrige internationale etapeløb Tour de Bière, som i år køres for tredie gang. De to foregående år er løbet godt nok startet i Jylland, men feltet bevægede sig begge år hurtigt mod øerne. I år bliver løbet i Jylland. Fra starten i Aabenraa den 30. juni fører løbet først rytterne gennem det sønderjyske, over Haderslev og Ribe til Fanø. Derefter går turen op gennem Vestjylland, over Fur og Thy til Vendsyssel for at slutte i Skagen. En rute der uden tvivl vil give det stærke felt store udfordringer, ikke mindst vestenvinden på de lange lige veje, hvor kampen om en plads på viften vil blive ekstrem hård.

Mange af rytterne i årets Tour de Bière kørte en uofficiel prolog på en del af Giro d’Italia ruten den 6. maj under navnet Giro della Birra, og selv på denne forholdsvis nemme rute blev det klart at Tour de Bière feltet, om muligt, stiller såvel fysisk som mentalt stærkere end i 2011 i dette års krævende Tour.

Der vil måske være langt mellem tilskuerne på de vindomsuste veje i det tyndt befolkede Vestjylland, men der er næppe tvivl om at forplejningszonerne overalt vil tiltrække et meget stort publikum. Langningen - denne for store etapeløb så afgørende disciplin - er helt speciel i Tour de Bière. Ikke alene foregår langningen under Tour de Bière i helt unikke forplejningszoner og inden for fastlagte tidsrammer, men der er også sat en kraftig begrænsning på mængden af forplejning hver enkelt rytter må modtage: En øl pr. rytter pr. forplejningszone! Denne restriktion hænger godt sammen med, at feltet bakker op om kampagnen ”Er du klar” – en kampagne mod spritkørsel – og støtter Natteravnene i deres bestræbelser på at gøre det sikkert for vore unge at færdes i nattelivet.

Tour de Bière 2012 gæster Limfjordsområdet den 3. - 5. juli
...og der er langning ved 6 bryggerier og et bryggerimuseum

Løbets 4. etape, tirsdag den 3. juli, går fra Holstebro over Skive, med langning på Hancock Bryggerierne ved 11:30-tiden, til øen Fur og Fur Bryghus, hvor feltet forventes at være i mål ved 15:00-tiden

Fra Fur går 5. etape, den 4. juli, mod Thisted, hvor der er langning på såvel Bryggen, klokken 12:30, som på Thisted Bryghus, klokken 14:00. Målby for 4. etape er Fjerritslev.

6. etape starter klokken 10:00 med et besøg på Bryggerimuseet i Fjerritslev, hvorfra ruten går mod Nibe Bryghus, med langning klokken 13:00, og endelig mod målbyen Aalborg, hvor der er langning på Søgaards Bryghus ved 15:30-tiden.

...alle er velkomne til at møde frem i langningsområderne.

Som alle andre store etapeløb har også Tour de Bière sin egen hjemmeside, hvor de enkelte etaper og feltets ryttere kan studeres inden det går løs den 30. juni i Aabenraa.

Klik ind på: www.tour.ale.dk

Se forventede ankomsttider på de enkelte etaper og find øvrige oplysninger i vedhæftede pressemeddelelse.

Kontaktperson:

Ole Madsen

40 21 57 28

ole.madsen@ale.dk

Afsender:

Danske Ølentusiaster

Kirkeskovvej 1
4660 Store Heddinge

45 82 34 00

sekretariat@ale.dk

http://ale.dk