Thisted Bryghus er Årets Danske Bryggeri

20. december 2017   |   Danske Ølentusiaster  |  Flere pressemeddelelser

Tilgængelighed og et bredt sortiment sikrer bryghuset fra Thy titlen, der uddeles af Danske Ølentusiaster. Amager Bryghus og Det Lille Bryggeri var med i opløbet

Thisted Bryghus er Årets Danske Bryggeri. Bryghuset har de seneste otte år gennemgået en forvandling fra at være et lokalt, nordjysk bryggeri til at levere specialøl, der kan købes i hele landet. Derudover arbejder bryggeriet innovativt med brygkunsten og brygger blandt andre øl uden humle og med lokale råvarer fra Nationalpark Thy.

- Der er ingen tvivl om, at vores produktudvikling er en stor del af årsagen til, at vi er så heldige at vinde prisen endnu en gang. Produktudviklingen er altafgørende, når man, som os, lever af at sælge special øl. Vi kan takke vores flagskib Limfjordsporteren for rigtigt meget, siger Aage Svenningsen, salgs- og marketingchef ved Thisted Bryghus.

Thisted Bryghus’ øl fås i en lang række danske supermarkeder og specialbutikker, og den brede opmærksomhed, det giver, er blandt andre en af årsagerne til, at bryggeriet for trejde år i træk er årets danske bryggeri.

- Thisted Bryghus udfordrer den almindelige opfattelse af, hvad en øl er. Der brygges øl uden humle og med lokale råvarer som gran, fyr og hyben fra Nationalpark Thy. Det er innovativ ølbrygning. Samtidig har bryggeriet formået at komme på hylderne i hele landet, og det betyder, at de fleste danskere har mulighed for at smage de nordjyske øl, forklarer Hans Peter Jepsen, landsformand hos Danske Ølentusiaster.

Bryghuset fra Thy løb også med prisen i 2015 og 2016. Danske Ølentusiaster har siden 2003 uddelt prisen Årets Danske Bryggeri. Hornbeer har vundet prisen fire gange, mens Thisted Bryghus og Mikkeller har vundet prisen tre gange.

Årets Danske Bryggeri findes ved direkte afstemning blandt Danske Ølentusiasters små 9.000 medlemmer. Over 200 danske bryggerier var med i afstemningen.

Billedtekst: Thisted Bryghus er årets bryggeri. Et bredt sortiment og tilgængelighed i hele landet sikrede prisen for tredje gang.

Danske Ølentusiaster er en uafhængig forbrugerorganisation med omkring 8.700 medlemmer fordelt på 50 lokalafdelinger. Siden stiftelsen i 1998 har Danske Ølentusiaster arbejdet for et alsidigt ølmarked og udbredelsen af og kendskabet til kvalitetsøl og ølkultur.

Kontakt:Hans Peter Jepsen, landsformand for Danske Ølentusiaster, tlf.: 5151 2836 - mail: hans.peter.jepsen@ale.dk

Jean Tonnesen, presseansvarlig i Danske Ølentusiaster, tlf.: 3074 3330 - mail: jean.tonnesen@ale.dk

Fakta: Årets Danske Bryggeri
  • Årets Danske Bryggeri kåres ved direkte afstemning blandt Danske Ølentusiasters små 9.000 medlemmer
  • Prisen gives til det bryggeri, medlemmerne synes har bidraget mest til den danske ølscene i løbet af året
  • Prisen Årets Danske Bryggeri blev indstillet første gang i 2003, hvor Nørrebro Bryghus modtog prisen
  • Hornbeer har modtage prisen fire gange, Thisted Bryghus og Mikkeller har fået den tre gang
Årets Danske Bryggeri 2017- 829 af foreningens medlemmer stemte på ét af over 200 danske bryggerier ved årets afstemning. Over 200 flere stemmer end sidste år.

Stemmer (%) Bryggeri

100 (12,1) Thisted Bryghus, Thisted
86 (10,4) Amager Bryghus, Kastrup
58 (7,0) Det Lille Bryggeri, Bringstrup, Ringsted
41 (4,9) Hornbeer, Kirke Hyllinge
29 (3,5) Ebeltoft Gårdbryggeri, Ebeltoft
27 (3,3) Humleland, Aarhus
25 (3,0) Ugly Duck Brewing Co./Indslev Bryggeri, Nr. Aaby
22 (2,7) Syndikatet, Auning
20 (2,4) Svaneke Bryghus, Svaneke
20 (2,4) Small Batch Brewery/Bornholms Ølmageri Hallegaard Ales, Rønne

 

Kontaktperson:

Hans Peter Jepsen, landsformand for Danske Ølentusiaster

5151 2836

hans.peter.jepsen@ale.dk

Afsender:

Danske Ølentusiaster

Kirkeskovvej 1
4660 Store Heddinge

4582 3400

sekretariat@ale.dk

http://ale.dk