Synderne hædres på Ølfestival 2018

01. juni 2018   |   Danske Ølentusiaster  |  Flere pressemeddelelser

Jacob Storm og Morten Valentin Lundsbak, grundlæggerne af Amager Bryghus, modtager Den Danske Ølpris 2018 for makkerparrets arbejde for at være en af grundstenene i ølrevolutionen. Prisen uddeles af Danske Ølentusiaster.

Amager Bryghus har efterhånden haft mange “syndere” på samvittigheden. Siden bryggeriet blev grundlagt i 2007 har der været en konstant strøm af gode øl fra bryggeriet.

- Med øl fra Amager Bryghus er vi i den inderste kerne af ølrevolutionen. Det er umuligt at tale om den danske ølrevolution uden at nævne Amager Bryghus, forklarer Hans Peter Jepsen, landsformand i Danske Ølentusiaster.

Øl-serien “Sinners” om de syv dødssynder blev oversat til syv typer øl og beviser, at Jacob Storm og Morten Valentin Lundsbak fra Amager Bryghus mestrer øllet i al dets mangfoldighed. Særligt ølrevolutionens signaturdrik; den humlede IPA.

- Undervejs i jeres hvileløse udforskning af nye typer øl, er det ovenikøbet lykkedes jer at brygge nogle nyklassiske, danske øl, som er et must for mange ølentusiaster: Jeg vil nøjes med at fremhæve én øl. “Hr. Frederiksen”, en imperial stout, siger Hans Peter Jepsen.

“Hr. Frederiksen” var blandt de 50 bedste øl i verden ifølge Ratebeer. “Hr. Frederiksen” var den første øl, som Amager Bryghus eksporterede. En amerikansk importør af øl fik også smag for “Hr. Frederiksen” på en Ølfestival for ti år siden, og han begyndte at importere den til USA. I dag eksporterer Amager Bryghus omkring 70 procent af alle øl, der produceres. Og alle øl brygges i et nyt, stort bryghus, der, som det gamle, ligger på Amager.

- I Danske Ølentusiaster kan vi ikke komme i tanke om en bedre måde til at takke jer på end ved at give jer foreningens fornemste pris - Den Danske Ølpris 2018.

Danske Ølentusiaster uddeler Den Danske Ølpris til en person/virksomhed, som har gjort sig positivt bemærket med arbejdet for udbredelse af kendskabet til det gode øl i Danmark og/eller internationalt. Prisen uddeles én gang om året.

Danske Ølentusiaster har i år 20 års jubilæum. Siden stiftelsen i 1998 har foreningen arbejdet for et alsidigt ølmarked og udbredelsen af og kendskabet til kvalitetsøl og ølkultur. Danske Ølentusiaster er en uafhængig forbrugerorganisation med omkring 8.700 medlemmer fordelt på 51 lokalafdelinger i hele landet.

Billedtekst: Jacob Storm (tv) og Morten Valentin Lundsbak fra Amager Bryghus modtog Den danske Ølpris 2018 på Danske Ølentusiasters Ølfestival. Prisen blev overrakt af Hans Peter Jepsen (th), landsformand hos Danske Ølentusiaster. 

Kontakt:

Hans Peter Jepsen, landsformand for Danske Ølentusiaster. Tlf.: 5151 2836 - mail: hans.peter.jepsen@ale.dk

Jean Tonnesen, presseansvarlig i Danske Ølentusiaster. Tlf.: 3074 3330 - mail: jean.tonnesen@ale.dk

PRESSEAKKREDITERING

Journalister og fotografer er mere end velkomne på Ølfestival 2018. Det er muligt at akkreditere sig og mediet på ølfestival.dk/presse 

Kontaktperson:

Hans Peter Jepsen, landsformand for Danske Ølentusiaster

5151 2836

hans.peter.jepsen@ale.dk

Afsender:

Danske Ølentusiaster

Kirkeskovvej 1
4660 Store Heddinge

4582 3400

sekretariat@ale.dk

http://www.ale.dk