Sunde emballager er pålagt ekstra miljøafgift

18. september 2014   |   Greenway-Denmark Aps  |  Flere pressemeddelelser

Der findes rent faktisk alternativer til de flourforbindelsesholdige emballager, som den folkelige debat i disse dage kræver forbudt. Men på grund af uhensigtsmæssige afgiftsregler, bliver de sunde alternativer pålagt en højere miljøafgift end de kræftmistænkte emballager.

 

"Det er en fuldstændig omvendt tankegang, der er i spil her. Man har indført en miljøafgift for at påvirke industrien til at skabe produkter, som giver os en sundere verden, men den selvsamme afgift favoriserer de farlige emballager, som gør folk syge," siger emballageproducent Søren Andreassen fra Greenway-Denmark.

Grunde til dette er, at en velfungerende emballage, som kan emballere fedtholdige madvarer forsvarligt, ganske enkelt vejer mere, hvis man udelader de usunde flourforbindelser - og miljøafgiften ligger på emballagens vægt i stedet for på emballagens kemi.

Industrien siger, at man er nødt til at have andre stoffer til at erstatte flourforbindelserne, før man kan lave sundere emballage, men ifølge Søren Andreassen er det helt unødvendigt.

"Det er klart, at det vil tage år at udvikle alternativer med en mindre skadelig kemi. Indtil det lykkes var det da oplagt at fjerne de konkurrencemæssige bremseklodser, der ligger i vejen for eksisterende sunde alternativer," mener han

Hos Greenway-Danmark producerer man emballage, som er helt biologisk nedbrydelig. Disse emballager indeholder hverken flourforbindelser eller andre sundhedsskadelige kemikalier, og de fungerer fuldt ud på højde med de farlige alternativer.

"Vi baserer vores virksomhed på at lave produkter, som ikke skader omgivelserne - heller ikke sundhedsmæssigt.  Vi kunne ikke finde på at erstatte gamle, sundhedsskadelige kemikalier med nye ukendte. Vi vil langt hellere bruge velkendt og velafprøvet teknologi, der ikke rummer nogen sundhedsmæssige risici," siger han.

"Hvis man vil sikre sig mod kemikalier i maden, skal man vælge emballage, som er certificeret komposterbart efter europæisk norm. Og det er da ikke rimeligt, at den mad, vi spiser skal medføre en unødvendig risiko, blot fordi den er pakket ind i noget dumt," siger Søren Andreassen.

Søren Andreassen har ét godt råd til politikkerne, som kan løse problemstillingen effektivt på rekordtid: "Det er ganske simpelt: Omlæg miljøafgiften, så den ligger på de kemikalier, man bruger i stedet for på vægten af det færdige produkt. Det vil få industrien til at producere mere ansvarlige emballager og dermed hjælpe både miljø og folkesundhed," siger han.

I den kommende weekend viser Søren Andreassen sine sunde emballager frem på Økologisk Markedsevent 2014 på Nordkraft i Aalborg.

Find flere fakta om flourerede forbindelser og, hvordan man undgår dem i denne tidligere pressemeddelelse om samme problemstilling fra Greenway-Danmark her: https://www.pressesystemet.dk/pressemeddelelser/kopi-af-kemikalier-i-foedevareemballage-kan-give-kraeft-og-barnloeshed-10048/

 


 

Kontaktperson:

Søren Andreassen

+45 28447005

x@yby.dk

Afsender:

Greenway-Denmark Aps

Energivej 14
9300 Sæby

+45 98 46 15 55

soren@Greenway-Denmark.dk

http://www.greenway-denmark.dk