Stor optimisme forud for Kloakmessen 2016

07. august 2015   |   MESSE C Fredericia  |  Flere pressemeddelelser

Rottebestanden i Danmark stiger og stiger, og det er med til at skabe travlhed hos de danske kloakmestre. Om et halvt år mødes branchen i MESSE C Fredericia til Kloakmessen 2016, hvor der er forventning om endnu flere besøgende og udstillere end på den succesrige 2014-udgave.

Besøgstallet steg fra 900 til over 2500, da Kloakmessen i 2014 rykkede ind i større og professionelle rammer i MESSE C Fredericia. Så optimismen er i top forud for 2016-udgaven af messen, som afvikles 28.-29. januar i MESSE C. Her et halvt år før messen er der flere end 60 navne på udstillerlisten - et tal der forventes fordoblet i perioden frem mod messen.

- Jeg oplever, at messens store succes sidste gang fik en del potentielle udstillere og besøgende til at fortryde, de ikke mødte op. Så jeg forventer, der er basis for fremgang i antallet af stande, besøgende og måske også en bredere udstillingsprofil, hvor eksempelvis maskinbranchen er til stede med mindre entreprenørmaskiner, siger Henning Lübcke, formand for brancheforeningen Danske Kloakmestre.
Han mener, messen kan udvikle sig til Nordeuropas største ”rene” kloakmesse, som også trækker besøgende fra Nordtyskland og Sverige.

Ifølge formanden er der et højt aktivitetsniveau i branchen i disse år. Blandt andet har BoligJob –ordningen fået mange til at fremrykke projekter med eksempelvis omfangsdræn og højvandslukker. En anden motor bag travlheden er en ellers temmelig upopulær skabning: Rotten.

- Rotterne er tiltaget markant i antal de senere år. Det skyldes blandt andet, at mængden af køkkenaffald, som ryger ud via håndvasken, er stigende – så de har masser at leve af. Rotterne forårsager mange skader, som vi så udbedrer - man kan sige, at de er gode arbejdsgivere for kloakmestrene, konstaterer Henning Lübcke med et smil.
Skal man sige noget positivt om de forkætrede gnavere, så er det, at de er dygtige ”fejlfindere”, påpeger Henning Lübcke. Rotterne er eminente til at finde skader, brud eller problemer på grund af dårligt håndværk.

Moderne elektroniske rottefælder kan godt midlertidigt ”rense” bydele, men det er ret kostbart at have stående permanent. Hvis fælderne flyttes, varer det blot tre-fire måneder, før rottebestanden er tilbage på det gamle niveau, viser forsøg fra Naturstyrelsen.
- Lægning af stålrør er faktisk den mest effektive foranstaltning. Men det kræver et langt træk, politisk vilje og lidt større budgetter, og det er spørgsmålet, om der er politisk vilje til det, mener formanden.

DM i Kloak vil igen i 2016 indtage en central rolle med en placering direkte midt i Kloakmessen, så messens besøgende kan følge aktiviteten, der demonstrerer håndværket og brugen af de forskellige materialer og teknikker. Se mere om DM og om messen generelt på www.kloakmessen.dk.

 

Kontaktperson:

Lars Søndergaard

75922566

ls@messec.dk

Afsender:

MESSE C Fredericia

Vestre Ringvej 101
7000 Fredericia

75922566

messec@messec.dk

http://www.messec.dk