Stor optimisme forud for Kloakmessen

08. december 2017   |   MESSE C Fredericia  |  Flere pressemeddelelser

Der er rygende travlhed i kloakbranchen, og det afspejler sig på Kloakmessen 2018 i Fredericia, hvor man venter stort rykind af besøgende fagfolk

I slutningen af januar byder MESSE C Fredericia og Danske Kloakmestre velkommen på Kloakmessen 2018, og optimismen er stor forud for fagmessen, der afholdes hvert andet år. 

- Antallet af udstillere er omtrent det samme som i 2016, der var vores hidtil mest succesrige messe – men udstillingsarealet er noget større. Det vil sige, at udstillerne har udvidet deres standareal, og det tolker jeg som et meget positivt tegn på, at der er noget at komme efter på Kloakmessen, siger Tom Ewers, formand for Danske Kloakmestre.

 Sidste gang landede besøgstallet på 2.855, og formanden har en klar forventning om at passere 3.000 denne gang.

- Faktisk har jeg været så letsindig at love, at jeg svømmer over Lillebælt, hvis vi ikke når over de tre tusind, siger Tom Ewers med et smil.

 Smil er der også generelt i kloakbranchen, hvor medlemsvirksomhederne i Danske Kloakmestre har forrygende travlt ifølge formanden. Det generelle opsving i byggeriet smitter naturligvis positivt af, og så er det ekstreme vejr med til at udvide paletten i branchen.

 - Vi har i branchen mange års erfaring med klimasikring, og det er et område i stor vækst. Vi oplever også, at rigtig mange sikrer deres kælder mod fugt og vand i disse år – salget af omfangsdræn, højvandslukke etc. er mangedoblet den seneste halve snes år, fortæller Tom Ewers.

Kæmpe efterslæb
Tv-inspektion er også en niche af branchen, der boomer i disse år. Og med god grund, mener formanden:
- Hvis man eksempelvis har et hus fra 1940’erne eller 50’erne, bør man virkelig være opmærksom på rørenes tilstand. Det er bittert, når man får renoveret det hele i kælderen og måske får lavet nyt badeværelse, hvis det hele skal brydes op på grund af ødelagte kloakrør. Derfor kæmper vi også for at få tv-inspektion til at være en del af tilstandsrapporten, siger formanden.

Ifølge Tom Ewers er der et kæmpe nationalt efterslæb i forhold til vedligehold af kloakker på privat grund.

Det giver gode arbejdsbetingelser for rotterne, som er et tiltagende problem landet over.
- Der er 112.000 rotteanmeldelser på landsplan – det er en fordobling på 10 år. Det er så også blevet nemmere at anmelde via nettet, og det spiller givetvis ind på tallet, men der er ingen tvivl om, at rotteproblemet er voksende. Så vi kommer ikke til at mangle opgaver foreløbig, lyder det sammenfattende fra formanden inden Kloakmessen 2018.

 Kloakmessen 2018 finder sted den 25.-26. januar 2018 i MESSE C Fredericia. Se evt. mere på www.kloakmessen.dk.

BILLEDTEKST:
Formand for Danske Kloakmestre, Tom Ewers, er optimistisk forud for Kloakmessen 2018. Foreningen tæller cirka 460 medlemmer og er dermed den største brancheforening indenfor kloakområdet.

Kontaktperson:

Messechef Lars Søndergaard

75922566

ls@messec.dk

Afsender:

MESSE C Fredericia

Vestre Ringvej 101
7000 Fredericia

75922566

messec@messec.dk

http://www.messec.dk