Stop støtten til religiøse friskoler

03. marts 2016   |   Danmarks Socialdemokratiske Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom kræver et opgør med den statslige støtte til de religiøse friskoler efter det er kommet frem, at skolerne stik imod reglerne, advarer deres elever mod homoseksualitet.

”Det er jo absurd, at de her mennesker kan få lov til at drive skole i Danmark. Det er ikke den måde vores børn skal undervises på. Ude i de klasselokaler sidder unge homoseksuelle, der i stedet for at få den opbakning de fortjener marginaliseres af religiøse dogmer,” udtaler formanden for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, Alexander Grandt Petersen.

De unge socialdemokrater opfordrer politikerne til en gang for alle at tage et opgør med de religiøse friskoler.

”Det er jo ikke første gang vi hører om den her slags historier. Vi vil af med statsstøtten til de religiøse friskoler. Det kan ikke være rigtigt, at fælleskassen skal finansiere undervisning, der er så langt fra grundlæggende værdier i det danske samfund,” udtaler DSU-formanden.

DSU opfordrer derfor Socialdemokratiet til at rejse problemstillingen over for ministeren. De unge socialdemokrater foreslår en lovændring, hvor støtten til religiøse friskoler fjernes.

Kontaktperson:

Alexander Grandt Petersen

40955300

agp@dsu.net

Afsender:

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom

Kigkurren 8 D 3 tv
2300 København S

72300880

dsu@dsu.net

http://www.dsu.net