Statuer demonstrerede for ordentlige arbejdstagerrettigheder i EU

18. maj 2009   |   SF Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

Fra Ringridderstatuen i Sønderborg til Fiskekonen i København. Alle var de i dag iklædt arbejdsvest og beskyttelseshjem som en del af en gimmick udført af SF Ungdom. Aktionen skal sættes fokus på arbejdstageres rettigheder i EU og er en del af Danmarks største politiske ungdomsorganisations Europaparlamentsvalgkamp.

Pressemeddelelse fra SF Ungdom, mandag d. 18. maj 2009

Statuer: Fokus på arbejdstagerrettigheder nu!

25 danske statuer i næsten lige så mange byer landet over demonstrerede i dag for fokus på arbejdstageres rettigheder i Europaparlamentsvalgkampen.

Fra Ringridderstatuen i Sønderborg til Fiskekonen i København. Alle var de i dag iklædt arbejdsvest og beskyttelseshjem som en del af en gimmick udført af SF Ungdom. De vedhæftede billeder er fra aktionen i København og kan frit anvendes med kildeangivelsen ”Foto: SF Ungdom”.

”Vi vil sætte fokus på arbejdstageres rettigheder i Europaparlamentsvalgkampen,” forklarer SF Ungdoms landsformand Pelle Dam.

”Alt for mange slides alt for tidligt ned – deres forhold skal der fokus på. Samtidig skal der sættes en stopper for den sociale dumping i EU, der betyder et race to the bottom på løn- og arbejdsvilkår,” fortsætter han.

SF Ungdom fører valgkamp for Emilie Turunen, der som nummer to på SF’s liste har en realistisk chance for at blive valgt ind. Emilie var indtil for nylig formand for SFU og kan med sine 25 år blive parlamentets yngste medlem.

”Arbejdstagerrettigheder er en af mine absolutte mærkesager. Hvis jeg kommer ind i Europaparlamentet vil jeg knokle for en garanti for konfliktretten og for skrappere regler for arbejdsmiljø og arbejdsvilkår – og jeg vil sige klart nej til østeuropæiske lønninger på danske arbejdspladser,” udtaler hun.

For supplerende udtalelser, kontakt:

-          SF Ungdoms landsformand Pelle Dam, 21 45 50 29, pelle@sfu.dk

-          Kandidat til Europaparlamentet Emilie Turunen, 26 79 05 51, emilie@sf.dk

-          Den lokale kontaktperson i nærmeste by – se vedlagte oversigt over

* * *

SF Ungdom er Danmarks suverænt største politiske ungdomsorganisation med over 3000 betalende medlemmer. SFU’s moderparti er Socialistisk Folkeparti.

Pelle Dam er 21 år gammel, formand for SFU og bosat på Amager. Han har orlov fra sit studie på Journalisthøjskolen i Århus for at hellige sig posten som SFU-formand på fuld tid.

Emilie Turunen er 25 år gammel, nummer to på SF’s liste til Europaparlamentsvalget og bor i Københavns Nordvestkvarter.