Spændende nyheder på Kloakmessen

26. november 2019   |   MESSE C Fredericia  |  Flere pressemeddelelser

Travle kloakmestre kan blandt andet kigge på gravemaskiner og bæredygtige renseanlæg på Kloakmessen i Fredericia den 23.-24. januar

Om to måneder byder MESSE C og brancheforeningen Danske Kloakmestre velkommen til Kloakmessen 2020 i Fredericia, og der er al mulig grund til at kigge på de nyeste produkter, maskiner og løsninger for landets kloakmestre.

Der er nemlig enorme investeringer på vej i landets aldrende kloaksystemer. Alene Horsens, Varde og Aabenraa kommuner vil de kommende 10 år bruge i alt næsten 1,8 milliarder kroner på at renovere nedslidte kloakker ifølge TV Syd – og beløbet burde faktisk være op til tre gange højere, erkender de.
Tilmed har vi netop haft det vådeste efterår nogensinde, som er med til at presse den underjordiske infrastruktur.

Fik et godt indtryk
Blandt de nye udstillere på Kloakmessen er Øbakke A/S, som præsenterer det nyeste inden for Takeuchi gravemaskiner, Bomag ”light” komprimeringsmateriel samt sorterings- og nedbrydningsgrej fra hollandske Dehaco.
- Vi var med som besøgende sidste gang for lige at se messen an. Vi fik et særdeles godt indtryk og rendte også ind i rigtig mange af vores gode kunder, så vi besluttede at give den gas som udstillere næste gang, fortæller Henrik Pedersen, distriktschef i Øbakke.

Ifølge Henrik Pedersen er Takeuchi gravemaskinerne meget udbredt på Sjælland, mens der er basis for en større tilstedeværelse i Vestdanmark.
- Så messens placering i Fredericia er ideel i forhold til at slå vores brand fast overfor de jysk-fynske kloakmestre og entreprenører, fastslår han.

Dugfrisk nyhed fra Kilian Water
Midtjyske Kilian Water ApS er eksperter i bæredygtig spildevandsrensning i det åbne land, og de kommer til Fredericia med en dugfrisk nyhed, nemlig et beplantet filteranlæg, hvor karret/bassinet er i genbrugsplast.

- Vi brugte mere end tre år på at finde bæredygtig plast med den rigtige kvalitet og pris, og vi er glade for at have fundet en dansk leverandør og et dansk firma, der kan svejse i genbrugsplast. Desuden har vi året igennem udviklet på bassinet, så det har den rette udformning, stivhed og er nemt at transportere. Kloakmesteren kan have karret i bilen eller på trailer, og det har indvendige løfteøjer, så det nemt kan løftes ind i haven eller lignende med en minigraver, fortæller indehaver René Kilian.

Det nye bassin, som også omfatter en prøveudtagningsbrønd, fylder ned til tre kvadratmeter for én husstand, hvor Kilians hidtidige anlæg fylder fra 16 kvadratmeter. Det nye filteranlæg bruger desuden cirka det halve i strøm, har lavere krav til serviceaftaler og en fordoblet forventet levetid (50 år) i forhold til konkurrerende anlæg på markedet.
- Det er også fleksibelt, så man kan justere belastningen – for eksempel hvis et sommerhus veksler mellem to, fem eller ti gæster, tilføjer René Kilian, som glæder sig til at præsentere nyheden i Fredericia.

Verdens største anlæg
René Kilian er i øvrigt på scenen begge messedage for at fortælle om nyheden, og han beretter også om en kæmpe opgave, Kilian Water har fået i Indien.
- I december og starten af januar er vi med til at etablere verdens formentlig største beplantede filteranlæg, som har kapacitet til 21.000 personer. Så jeg kommer med friske billeder og beretninger fra det utroligt spændende projekt, slutter René Kilian.

Fagfolk har gratis adgang til Kloakmessen den 23.-24. januar 2020 – se evt. mere på www.kloakmessen.dk.

BILLEDTEKST ØBAKKE:
Øbakke A/S præsenterer blandt andet Takeuchi gravemaskiner på Kloakmessen i Fredericia.

BILLEDTEKST KILIAN:
Så flot kan et beplantet filteranlæg på fire kvadratmeter tage sig ud. Kilian Water glæder sig til at præsentere deres helt nye anlæg i genbrugsplast på Kloakmessen i Fredericia.

Kontaktperson:

Messechef Lars Søndergaard

75922566

ls@messec.dk

Afsender:

MESSE C Fredericia

Vestre Ringvej 101
7000 Fredericia

75922566

messec@messec.dk

http://www.messec.dk