Snobberne Fritz og Poul er færdige med madspild

16. januar 2012   |   Stop Spild Af Mad  |  Flere pressemeddelelser

Selv snobberne Søde Fritz og Lille Poul hopper nu med på stop spild af mad bølgen: Det er slut med at smide madresterne ud – nu bliver de i stedet givet til au pair pigen! Sådan lyder budskabet i den nye kampagnefilm, som Martin Buch og Rasmus Botoft – kendt som Søde Fritz og Lille Poul fra Rytteriet – frivilligt har bidraget til forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad.

Madspild koster fortsat danskerne 16 mia. kr. om året – og de to overklasseherrer anviser nu nye veje i indsatsen mod madspild. Filmen, som er produceret henover sommeren 2011, er fra alle deltagende parters side en 100% frivillig og ulønnet produktion.

"Vi bakker op om det vigtige budskab og vil gerne bidrage til at sætte fokus på det store madsvineri. Det er uacceptabelt at smide 16 mia. kr. om året i skraldespanden," siger skuespilleren Martin Buch.

"Madspild er et vigtigt og alvorligt emne. Men ved at tage humoren i brug håber vi at formidle budskabet på en overraskende måde. Den lille film skulle gerne få endnu flere danskerne til at få øjnene op for madspild," siger Rasmus Botoft.

Restaurant Paustian har venligst stillet restaurant til rådighed til optagelserne. Lisbeth og Bo Jacobsen, indehavere af Restaurant Paustian, Restaurationen og R-Bar:

"Madspild er både spild af ressourcer samt penge ud af vinduet. Vi arbejder målrettet på at mindske madspild i vores hverdag. Vi støtter i forvejen forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad - og det er os en ekstra glæde at have lagt lokaler til Fritz og Poul."

Filminstruktørerne Erik Skov og Martin Dreyer Pedersen står bag produktionen, og studievært på Radio Viborg, Malene Rind, har speaket filmen. Selina Juul, stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad, er primus motor bag kampagnefilmen:

"Jeg takker af hjertet alle de gode folk, der ulønnet har bistået med denne morsomme produktion. Først faldt jeg nærmest ned ad stolen, da jeg i sommer fik et opkald fra Rasmus Botoft, som sagde ja til, at han og Martin Buch helt frivilligt ville stille op til en Stop Spild Af Mad kampagnefilm. Jeg var meget rørt – ikke mindst fordi jeg selv er inkarneret fan af snobberne Fritz og Poul," siger Selina Juul.

Stop Spild Af Mad sender endvidere en varm tak til: Martin Buch, Rasmus Botoft, Erik Skov, Claus Glæsner, Martin Dreyer Pedersen, Malene Rind, Marc Bostrøm, Jesper Hæstrup Aagaard fra Radio Viborg samt Lisbeth og Bo Jacobsen og personalet fra Restaurant Paustian.

Se kampagnefilmen her:

http://www.youtube.com/watch?v=IOCvw0Mlup8

og på www.stopspildafmad.dk

 

 

Yderligere information:

Besøg: www.stopspildafmad.dk

Pressekontakt: Jakob Dreyer, tlf. 40720601