Søndag Aften november 2013

03. november 2013   |   Forlaget Underskoven ApS  |  Flere pressemeddelelser

Søndag Aften - www.søndagaften.dk
    

N O V E M B E R   2 0 1 3

                              

Venstrekommuner sparer på kulturen
Lokallister, Socialdemokrater og konservative har øget kulturudgifterne i den forløbne valgperiode. Kun Venstrekommunerne bruger i dag færre penge til kultur end for fire år siden.


Alle sparer på bibliotekerne
Partifarve har ingen betydning: der spares på bibliotekerne. Venstrekommuner styrker museer, konservative styrker teatre, og socialdemokrater styrker alt andet end netop bibliotekerne.

 

Kommunernes kulturbudgetter 2010-2013
Der er store forskelle i kommunernes prioritering af kulturudgifterne. Her kan du se udviklingen i alle landets kommuner.

 

Samlet scenekunstskole
Efter fusionsbølgen på de videregående uddannelser er det åbenbart tid til at fusionere de kunstneriske uddannelser. Udvalg vil starte med scenekunstskolerne.

       

Kortvarige uddannelsesløsninger
Udredning om scenekunstuddannelser løser aktuelle strukturproblemer og starter en proces med professionalisering af uddannelserne. De langsigtede udfordringer består dog.

Søfartsmuseet har lagt fra
Det nye Museum for Søfart er åbnet. Helsingør er blevet en turistattraktion rigere, og dansk søfart har fået et monument til at minde om søfartens betydning for landet.

 

De multinationale
Med digitalisering og globalisering er kulturindustrier blevet multinationale – og de opfører sig fuldstændigt efter kapitallogikkens regelsæt. Vi venter på den kulturpolitiske forbruger.

 

CulturClip

Byg selv Stockholm - Små ændringer i mediestøttelov - Fortsat flere e-bogslæsere - Dansk skaterpark i London - Bykort med indbygget alder - Norske Fremskrittspartiet sikrer Litteraturhus - Modeller for kommunale kunstråd - PEN åbner i Myanmar

             

December udgave udkommer søndag aften 1. december.

 

Søndag Aften - www.søndagaften.dk
Støttet af  Kulturministeriets bevilling til almenkulturelle tidsskrifter
Udgives af Forlaget Underskoven ApS
Store Kirkestræde 1
1073 København K       

Kontaktperson:

Tom Ahlberg

33150515

tom@tom.dk

Afsender:

Forlaget Underskoven ApS

Store Kirkestræde 1
1073 København K

33150515

forlaget@underskoven.dk

http://www.underskoven.dk