Smarte løsninger står i kø på TWIC-messen

30. juni 2015   |   MESSE C  |  Flere pressemeddelelser

Fagmesse sætter fokus på blandt andet velfærdsteknologi, som boomer i kommunerne

Det handler om fremtidens pleje, omsorg og patientvilkår set i lyset af de nyeste erfaringer og teknologiske landvindinger, når MESSE C Fredericia den 9. og 10. september byder velkommen til den nye fagmesse TWIC (Teknologi, Wellfare, Innovation, Care).

En dugfrisk undersøgelse fra  Kommunernes Landsforening viser, at landets kommuner i stigende grad benytter velfærdsteknologiske hjælpemidler i ældreplejen og sundhedsvæsenet.
Eksempelvis har hver femte kommune på blot et år indført de såkaldte vasketoiletter, som nu anvendes i 84 af landets 98 kommuner.

Og trenden er helt entydig, mener professor og velfærdsforsker Bent Greve:
- Vi kommer til at se meget mere velfærdsteknologi i fremtiden. Kommunerne sparer penge ved at kunne bruge teknologi frem for at skulle bruge penge på medarbejdere. Og samtidig kan de tilbyde en bedre løsning for de samme penge, siger han til Berlingske.

Kommunernes fagpersoner og alle andre på området kan således med fordel søge inspiration på TWIC, som rummer udstillere inden for blandt andet sundhedsteknologi, rehabilitering, telemedicin, moderne udstyr til hospital og plejesektor, hjælpemidler, robotteknologi, forskning, apps etc.

Træning med et løft
Blandt udstillerne er Frederiksberg-firmaet Fysiodema, som præsenterer træningsmaskinen AlterG. Det er et gå/løbebånd, hvor brugerne ”løftes” ved hjælp af lufttryk, således at de bedre kan holde til at træne og ikke belaster muskler og led.

Systemet er blandt andet i brug på Skovbakkehjemmet i Odder, hvor flere beboere er blevet stærkere og mere selvhjulpne af træningen.
- Konceptet er stadig nyt i Danmark, men flere og flere bliver interesserede i at se, hvad AlterG kan. Vi tilbyder, at man kan få et løbebånd på prøve og ved selvsyn opleve, hvordan det fungerer for borgerne, siger Fysiodemas direktør Kaare Fiala.

De besøgende fagfolk kan også se gyngestolen ThevoChair, udviklet af virksomheden Meyland-Schmit A/S.
Gynge-bevægelser har vist sig at kunne skabe ro hos mange neurologiske patienter og demens-ramte. I et konkret eksempel fra et nordjysk plejecenter gik en ældre, hjerneskadet borger fra at være meget urolig, med voldsomme grådanfald og iblandt også selvmordstruet, til at være rolig og endda have et vist socialt overskud med gyngestolen som det faste holdepunkt.

Ud over et bedre og mere værdigt liv for manden, så har man kunnet spare næsten en halv million kroner årligt til ”mandsopdækning” af borgeren, fortæller demens- og neuropædagogisk konsulent Charlotte Voetmann.

TWIC byder også på en intelligent hospitalsseng med udstigning i fodenden og sidekip, robotten Melvin, der kan hjælpe borgere med at tage bukser af og på ved toiletbesøg, Twion hjælpemotoren til kørestolsbrugere og meget andet.

Læs mere på www.twic.dk.


 

Kontaktperson:

Hanne Iversen

21590007

hi@messec.dk

Afsender:

MESSE C

Vestre Ringvej 101
7000 Fredericia

75922566

messec@messec.dk

http://www.messec.dk