Slet ikke så 4-kantet endda

16. august 2018   |   Ennogie ApS  |  Flere pressemeddelelser

Ennogie solcelletag skal levere tag til Cirkelhusene

Man kan godt lave runde tage selvom man har 4-kantede solcellepaneler.
Cirkelhusene består af 12 huse i en cirkel og er gennemført bæredygtighed. Den runde form giver byggeriet sit helt eget udtryk og særpræg, som Ennogie solcelletag er med til at fuldende. SEM Byg der står bag projektet fortæller, at konceptet bag Cirkelhusene er baseret på 3 nøgleområder – bæredygtighed, økonomi og mennesket i centrum. Byggeriet er tænkt så man kan dyrke individualiteten i selve husene mens fællesskabet kan blomstre i det overdækkede atrium. Cirkelhusene er et nulenergi boligprojekt, der lever op til 2020 kravene.
Selvom Ennogie solcelletag er baseret på 4-kantede solcellepaneler, har man konstrueret en løsning, så Cirkelhusene kan få et komplet solcelletag – det skyldes at Ennogie solcelletag levers med tilpasningsmoduler, der har et visuelt udtryk som solcellepaneler, men kan tilskæres til enhver form. ”Vi er rigtig glade for at skulle levere til Cirkelhusene. Det er både et arkitektonisk spændende projekt og så er det bæredygtighed hele vejen igennem. Det har været en spændende udfordring at skulle konstruere et rundt tag og det viser egentlig bare, at Ennogie solcelletag kan passe til de fleste bygninger. Vi finder altid en løsning – blot taget har en hældning på minimum 5%” fortæller Michael Ariel Nielsen fra Ennogie.
Om løsningen:
Solcelletaget består af tyndfilm solcellepaneler, tilpasningspaneler og mikro invertere – dette giver tilsammen et komplet energiproducerende tag, som både er person- og driftssikkert. Herudover giver taget de nye beboere en rigtig god driftsøkonomi og ikke mindst bæredygtig energi.
Om Ennogie:
Solcelletaget fra Ennogie ér taget – det skal ikke bygges i eller på noget andet tag, men er selve taget. I modsætning til traditionelle tag, er solcelletaget fra Ennogie et aktivt tag, der tjener sig selv hjem og mere til. Dvs. at taget tjener penge til ejeren, ligesom det får ejeren med på den grønne omstilling. Et Ennogie-tag har allerede efter 1 år sparet klimaet for mere CO2, end det har kostet at producere. Ennogie solcelletaget er prisbelønnet for sit design og har bl.a. vundet Danish Design Award og den anerkendte tyske pris IF design award.
Ennogie ApS blev grundlagt i 2010 i Innovatorium i Birk Centerpark tæt ved Herning. Ennogie er en teknologisk virksomhed, der har specialiseret sig i solenergi og hvordan den implementeres i moderne byggeri.
Om Cirkelhusene:
Der har været bygget rundhuse, så længe vi kan se tilbage i historien, og det bliver der stadig. Det er selvfølgelig, fordi mange syntes, formen er sjov men sikkert mest fordi, der er mange fordele og perspektiver i denne arkitektur.  Der er 12 huse i en cirkel, og det er formen, der gør det muligt at bygge en topmoderne nul-energi bolig til en meget fornuftig pris. Samtidig lægger boligformen helt naturligt op til et større fællesskab, uanset om man er en børnefamilie, singler eller seniorer, der vil bo individuelt, men samtidig ønsker et fællesskab med naboerne. Det centrale atriumområde danner en glasoverdækket oase i midten, hvor beboerne får et fleksibelt rum, der indbyder til sociale aktiviteter og nærvær blandt grønne planter, solvarme "klipper" og rislende vand. En fællesskabstanke, der vægtes højt, men som alligevel giver plads til individualitet og privatsfære i egne, private boliger.
Yderligere information:
www.ennogie.com
CEO Ennogie, Michael Ariel Nielsen, 30 70 17 18, man@ennogie.com

Kontaktperson:

Michael Ariel Nielsen

30 70 17 18

man@ennogie.com

Afsender:

Ennogie ApS

Thrigesvej 23
7430 Ikast

51882665

mhj@ennogie.com

http://www.ennogie.com